Gaziantep

Gaziantepli esnaf alışverişi kesen müşterilerine pankartla tepki gösterdi

14:58 14 Ocak 2022 15 Yorum Var
Gaziantepli esnaf alışverişi kesen müşterilerine pankartla tepki gösterdi

Gaziantep’te çevresinde açılan zincir marketlerle birlikte alışveriş yapan müşterilerinin sayısının azalmasına tepki gösteren mahalle bakkalı pankart asarak “Süper ve zincir marketleri zengin edeceğinize mahalle esnafınızı mutlu edin” dedi.

Gaziantep’te bakkal işleten Zülküf Kucak, zincir marketlerden alışveriş yapan müşterilerine tepkisini ilginç bir şekilde gösterdi. Bakkalının önüne ve içine “Süper ve zincir marketleri zengin edeceğinize, Mahalle esnafınızı mutlu edin” yazılı pankart asan Kucak, müşterilerine sitemini pankartla dile getirdi. Pankartla mahalle sakinlerinin dikkatini çekmeyi amaçlayan Kucak, astığı pankartın müşterilerine olan sitemi olduğunu ifade etti.

Gaziantepli esnaf alışverişi kesen müşterilerine pankartla tepki gösterdi

"BU SÜREÇTE VATANDAŞLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

İnsanların evinin anahtarını, çocuklarını bakkala emanet ettiğini söyleyen Kucak, buna karşılık olarak biraz vefa beklediklerini dile getirdi. Zincir ve süper marketlerle tek başlarına mücadele edemediklerini vurgulayan Kucak, bu süreçte vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Gaziantepli esnaf alışverişi kesen müşterilerine pankartla tepki gösterdi

“ARTIK GEÇİMİMİ SAĞLAYAMAZ HALE GELDİM”

8 yıldan beri Yeditepe Mahallesi’nde bakkal işlettiğini aktaran Kucak, vatandaşların küçük esnafı artık daha küçük gördüğünü vurguladı. Büyük ve zincir marketlerin çoğalmasından dolayı vatandaşların alışverişlerini kestiğini anlatan Kucak, “Bizim işimiz ciddi anlamda kırıldı. Kırılınca da ister istemez böyle bir yazı asmak zorunda kaldım. Çünkü artık geçimimi sağlayamaz hale geldim. Yazı yazarak insanların dikkatini çekmek istedim. Belki daha geniş kitlelere ulaşırım diye düşündüm. Sadece ben değil Antep’te yüzlerce benimle durumumla aynı olan bakkal var. Bu yazıyı görenler belki küçük esnafta alışverişini arttırır. Dilden anlatamadığımızı, yazı yazarak arttırmak istedim” ifadelerini kullandı.

Gaziantepli esnaf alışverişi kesen müşterilerine pankartla tepki gösterdi

“100 KİŞİ GELİRKEN BU NEREDEYSE 20’YE 30’A DÜŞTÜ”

Bakkalı açtığı zaman çevresinde hiç market olmadığını hatırlatan Kucak, o dönem mahallede tek marketin kendisi olduğunu sözlerine ekledi. Mahallede son 6-7 yıl içerisinde 200 metrede bir zincir market açıldığını paylaşan Kucak, “Zincir marketlerden dolayı işim yüzde 50 oranında azaldı. Günde 100 kişi gelirken bu neredeyse 20’ye 30’a düştü. Zincir ve süper marketlerin promosyon adı altında indirim uygulaması bizleri çok kötü etkiledi. Ama hani mantıklı olan kapısının önünde biz varız. Markette ekmek kalmadığı için alışveriş poşetleriyle bakkala geliyor. Benden ekmek alırken de bütün parayı markete ödediği için borca alıyor. Bu da ister istemez bizim kanımıza dokunuyor. Biz market kadar çok çeşit bulunduramıyoruz ancak bir kısmını da bizden alabilirler” diye konuştu.

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakkalın hesabı yanlış. İsim % 50 azaldı diyor. Bakkala eskiden 100 kisi geliyordu şimdi 20 30 düştü diyor. İş % 50 düştüyse gelen kişi sayısına 50 ye düşmüş olması gerekirdi. Veya is % 70 80 düştü demesi gerekirdi.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle bakkal/marketlerinin zincir marketler karşısında mağduriyeti konusu çok fazla gündeme geliyor. İyi de, zincir markete giden insanlar demek ki bir fark buluyor ki oraya gidiyor. Mesela en önemlisi bence; alışveriş yaparken fiyat etiketini görüyor, kasaya geldiğinde aldığı ürünlere barkod okutan kasiyerle muhatap oluyor. Elindeki hesap makinasına yazdığı rakamı isteyen birini değil.
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    esnaflar hep kepenk kapatıyor bu zamlarla kimse ayakta duramaz asla
    İlk beğenen sen ol
  • esnaf 2 yıl önce Şikayet Et
    esnaf arkadaşım fiyatları etiketle ... kapıya indirim yapılacak ürünleri yaz marketler gibi 1 hafta önce fiyatı yükselt ,bir hafta sonra indirim yap normal fiyata sat ...ekmek geldiği fiyata sat...çayı geldiği fiyata sat...yağı geldiği fiyata sat...manavdan kazan ,şarküteriden kazan,,,sigaradan kazan kontörden kazan vs...birde indirim yaptığın üründe ...,99tl yaz ...1 kuruş vatan kurtarıyı müşteri için... garantili ürünlere garanti ver ...taksit yap ....takas yap...kuyruğu gör broşür bastır....
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • RTEEBU 2 yıl önce Şikayet Et
    Genelde mahalle bakkallarından alış veriş ederim istisna kaideyi bozmaz derler Bakkal kardeşlerimiz aynı marka ve ürünü maalesef marketlerin üstünde fiyatla satıyorlar özellikle çocuk yiyeceklerinde bırde ne idüğü belirsiz sahte sağlıksız çocuk yiyecekleri satıyorlar. Satılacak türlerin çok olacağına az olsun kaliteli olsun market gibi küçük raflarınızı tıka basa mal doldurmayın. bir deneyin... Desteğim sizlerle....
    Cevapla
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    aç gözlülük ve inançsızlığın eseridir bunlar.zenginler doymak bilmiyor,ticaret helal ama hakka hakuka riayet edin,zayıfı ezmeyin.a dan z ye ne varsa siz satmayın. burada almanların bir marketi var,ramazanda kurban bile satıyor. ticareti almandan değil ecdadımızdan yani osmanlıdan öğrenelim.siftah yapınca ,siftah yapmayan komsuna gönderen esnaf olalım dünya malı dünyada kalır, karun laşmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.