Gaziantep

Aracını modifiye eden gence gelin kuşağı gibi ceza kuşağı!

12:49 07 Aralık 2022 31 Yorum Var
Aracını modifiye eden gence gelin kuşağı gibi ceza kuşağı!

Gaziantep'te yaşamını sürdüren modifiye tutkunu İbrahim Kılınç, 70 bin lira harcayarak modifiye ettiği aracı nedeniyle 1 yılda 25 ceza yiyerek toplamda 20 bin TL'lik ceza ödedi.

Gaziantep’te berberlik yapan İbrahim Kılınç, 1 yıl önce 400 bin TL'ye aldığı 2015 model aracına 70 bin TL'lik modifiye yaptırdı. Müzik seti, jant, alçalıp yükselen süspansiyon gibi aracına çeşitli aksesuarlarla aracını süsleyen Kılınç, son 1 yılda toplam 25 kez ceza aldı.

Gaziantep'te aracına modifiye yaptığı için 1 yılda 25 ceza yiyen genç sürücü

'1 YILDA 20 BİN LİRAYA YAKIN CEZA ÖDEDİM'

Toplamda 20 bin TL'lik bir ceza ödeyen Kılınç'ın araç için yaptığı masraf ise toplamda 495 bin TL'ye ulaştı. Kılınç, “Kolay kazanmıyoruz bu paraları ortalama arabama bir sene içinde 20 bin liraya yakın ceza ödedim. Bu da beni çok rahatsız ediyor artık buna dur demek istiyorum. Arabamın değeri 400 bin TL aldığım ceza ise 20 bin TL hesaplanınca çok fahiş bir rakama ulaşıyor cezalar. Oturduğumuz yerden ceza yemek hoş değil" şeklinde konuştu.

Gaziantep'te aracına modifiye yaptığı için 1 yılda 25 ceza yiyen genç sürücü

'MODİFİYE SUÇ DEĞİL YAŞAM TARZI'

Kılınç, modifiye tutkunu olduğunu belirterek, “Bir yıldır almış olduğum aracıma şimdiye kadar yaklaşık 25 tane cezai işlem gördü. Bundan çok rahatsızım çünkü modifiye gerçekten bir suç değil yaşam tarzı. Biz kimseye bir zarar vermiyoruz bir hobi olarak görüyoruz. Ama bunlar gerçekten, bu fahiş fiyatlar" dedi.

Gaziantep'te aracına modifiye yaptığı için 1 yılda 25 ceza yiyen genç sürücü

'DEVLETİ DEVLETE ŞİKAYET ETME GİBİ BİR NİYETİM YOK'

İbrahim Kılınç, aracına park halinde bulunurken bile ceza yazıldığını anlatarak, "Durduğum yerde yine ceza yemişliğim var. Sabah kalkıyorum bakıyorum yine fahri müfettişlerden dolayı ceza yemişim. Ama olduğum konumda değil başka yerde halbuki arabam yanımda. Bunun gibi birçok nedenden dolayı ceza yemişliğim var. Bunu alıp da adliyeye gidip şikayetçi olmadım. Devleti devlete şikayet etme gibi bir niyetim yok. Ama cezaları haksız buluyorum. Biz emekçi insanlarız. Kolay kazanmıyoruz bu paraları. Ortalama arabama bir sene içinde 20 bin liraya yakın ceza ödedim. Bu da beni çok rahatsız ediyor, artık buna dur demek istiyorum. Arabamın değeri 400 bin TL aldığım ceza ise 20 bin TL. Oturduğumuz yerden ceza yemek hoş değil. Emekçi insanlarız, ondan ötürü bundan çok rahatsız oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te aracına modifiye yaptığı için 1 yılda 25 ceza yiyen genç sürücü

'GENÇLERİN UYUŞTURUCU BAĞIMLISI OLMASINDAN DAHA İYİ'

Gençlerin uyuşturucu ile uğraşması yerine, bu tarz arabalarla zaman geçirmeleri gerektiğini ifade eden Kılınç, “Kesinlikle polis ağabeylerimizi karşımıza almak istemiyoruz. Bizim onlara saygımız sonsuz. Gerektiği yerde hak ettiğim cezaları yemek isterim. Ama kesinlikle bu arabayla ne drift yapıyoruz, ne egzoz ne de insanları rahatsız edecek başka bir şey. Ona rağmen bu cezalar bizleri rahatsız ediyor. Cezayı ise modifiye arabaya ekstra olarak yaptığımız şeylerden dolayı yiyoruz. Ekstra dediğim şeyde egzoz yoktur, jantımız ve görüntü var. Yani görüntü de dış aksesuar olarak var. Dış aksesuar ve aksamlardaki değişikliklerden dolayı yazıyorlar ama hiçbir şekilde kimseye bir zararı yok. Modifiyeli bir hobi olarak yapıyorum çocukluğumdan beri bir tutkum bu arabaları çok seviyorum. Gençlerin uyuşturucu ile uğraşması yerine, bu tarz arabalarla zaman geçirmeleri ya da benim boş zamanlarımda bu araba ile uğraşıyor olmam suç olmamalı” dedi.

Gaziantep'te aracına modifiye yaptığı için 1 yılda 25 ceza yiyen genç sürücü

 'BOŞ ZAMANLARIMDA BU ARABA İLE UĞRAŞIYOR OLMAM SUÇ OLMAMALI

Otomobilinin araç muayeneden geçtiği günün akşamında bağlandığını anlatan İbrahim Kılınç, "Bu arabaları çok seviyorum. Benim boş zamanlarımda bu araba ile uğraşmam suç olmamalı. Bu araçla muayeneye girdik, araç denetimlerden geçti. Akşamında ise polis ekiplerinin kontrolünde arabamı bağladılar egzoz başlıklarından dolayı aracımı trafikten men ettiler. Madem trafikten men oluyorsam muayeden niye geçiyor. Arabada air süs pansiyon var ülkemizde bunların yapımı yasak değil yapılabiliyor vergileri ödeniyor ama araca takılınca yasak. Yeditepe Mahallesi'nden Gaziantep Havalimanı'na gitmem yarım saat ama ben o mesafede beş dakikada ceza yazıyorlar bu da e-devlet arşivimde mevcut fahri müfettişler tarafından, bir daha ceza yersem şikayetçi olmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'YEDİĞİM CEZALAR BOYUMU AŞTI KIRMIZI ARABAMA KUŞAK OLDU'

Gelen ceza makbuzlarının uzunluğu boyunun 3 katına ulaştığını belirten Kılınç, ceza makbuzları ile aracına kuşak yaptığını ifade etti. Kılınç, "Yediğim cezalar benim boyumu aştı artık kırmızı arabama beyaz kuşak oldu. Bu cezaları ödedim. Ödenmemiş hiçbir cezam kalmadı" diye konuştu.

Gaziantep'te aracına modifiye yaptığı için 1 yılda 25 ceza yiyen genç sürücü

YORUMLAR

31 Yorum Var
  • FIRAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş hala ben mağdurum diyor, hayat tarzım bu devlet bunu kabul edecek derdinde. Vatandaş odaklı yaklaşımın al sana bir sonucu daha !!! Yoksa oy falan vermem de diyebilirdi :)))
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Bymechul 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin hiç suçun yok tüm suç devletin dimi devlet kurallara uyacak dimi sen uyma sakın.
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çevreye zarar yada rahatsızlık vermediği sürece trafik güvenliğini sürüş güvenliğini tehlikeye düşürmediği sürece isteyen istediği modifiyeyi yapsın abi . Bir önceki haberde halasının evini soyan kız serbest bırakılmıştı varmı ceza yok ne güzel iş
    Cevapla
  • esentepe03 1 yıl önce Şikayet Et
    aracinda yaptirdigi orijinal olmayan modiye parcalari aracin kagidina kayit edilirse hic bir ceza almaz modifiye parcaa araca uygun olmazsa zaten yazilmaz arkadas kisa zamanda aracin ruhsatina tüm degisen parcalari kayit ettirsin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    evinde istirahat eden vatandaşı rahatsız et, sonra da oturduğum yerden ceza yiyorum diye ağla.Sizin yüzünden küfürbaz oldum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.