Gaziantep

Pansuman için hastaneye götürülen 8 yaşındaki çocuğun kafasından mermi çıktı!

16:29 24 Ocak 2023 6 Yorum Var
Pansuman için hastaneye götürülen 8 yaşındaki çocuğun kafasından mermi çıktı!

Gaziantep'te, ailesinin saksıya çarptığını zannederek hastaneye götürdüğü çocukları 8 yaşındaki Ahmet Bilgin'in kafasından mermi çıktı.

Olay 2022 yılına girilen yılbaşı gecesi, merkez Şahinbey ilçesi 75. Yıl Mahallesi'nde yaşandı. O zaman 8 yaşında olan Ahmet Bilgin, havai fişek gösterisini izlemek için evlerinin teras katına çıktı. Havai fişekleri seyreden Ahmet’in kafasına nereden geldiği tespit edilemeyen kurşun isabet etti. Ağır yaralanan talihsiz çocuğa ilk müdahaleyi yakınları yaptı.


  
AİLESİ KAFASINI SAKSIYA ÇARPTIĞINI SANDI

Kafasını saksıya çarptığını sanan Aile pansuman için özel bir hastaneye giden aile çocuğun başında kurşun olduğunu öğrenince hayatlarının şokunu yaşadı. Medical Point Hastanesinde 7 ay yoğun bakımda kalan Ahmet Bilgin bir yıllık tedavi süreciyle yeniden hayata tutundu.

'BEYİNDE ÖDEM, KANAMA MEVCUTTU VE KOMADAYDI'

Medical Point Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aslan Güzel, “Ahmet Bilgin isimli çocuk hastanemize yaklaşık bir yıl önce ateşli silah yaralanması nedeniyle getirildi. Beyinde ödem, kanama mevcuttu komadaydı. 2 müdahale gerçekleştirdik. Bir tarafında maalesef kısmi zayıflık gelişti. Taburcu oldu. Kontrolümüzün birinci yılında iyi gördük ama daha fizik tedaviye ihtiyacı var” dedi.

'ŞAPKAMIZI ÖNÜMÜZE KOYMAMIZ GEREKİYOR'

Bu konuda herkesin şapkasını önüne koyması gerektiğinin altını çizen Dr. Güzel, “Bu tür yaralanmaların sebepleri üzerinde hepimizin iyi düşünmesi gerekiyor. Balkonda duran bir insanın kör bir kurşunla hayatının değişmesi, hastanelerde geçen süre, ailenin perişan olmasına neden oluyor. Rastgele sağa sola ateş edilmemesi gerektiği konusunda hepimizin şapkamızı önümüze koymamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

'SAKSIYA ÇARPTI SANDIK, HASTANEYE GÖTÜRÜNCE KAFASINDA MERMİ VAR DEDİLER'

Ahmet Bilgin’in Babası Mehmet Fatih Bilgin çocuğu Ahmet Bilgin’in kafasına saksıya vurduğunu düşünerek hastaneye pansuman için gittiklerini belirterek, “2022 yılbaşında oğluma havadan gelen yorgun mermi isabet etti. Oğlum havai fişekleri izlemek için terasa çıktı. Arkasında saksı vardı. Kafasından kan gelmeye başlayınca saksıya çarptı sandık. Sonra yakında bulunan bir özel hastaneye pansuman için gittik. Filmini çektiler başında mermi var dediler. Orada ilk müdahalenin ardından Gaziantep Medical Point hastanesine sevk ettiler. Oğlum burada 7 ay yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımın ardından fizik tedaviye başladık bugünde kontrole geldik. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Oğlumuzun iyileşeceğine inandık. Allaha şükür oğlumuza kavuştuk” ifadelerine yer verdi. 

'BU MAGANDALARIN YAKALANMASINI İSTİYORUM'

Kurşunun atanın hala yakalanmadığını ifade eden Baba Bilgin, “Yetkililerden rastgele ateş açan bu magandaların yakalanmasını istiyorum. Özellikle buradan Prof. Dr. Aslan Güzel hocama bize verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ederim. Medical Point hastanesine de çalışanlarına da çok teşekkür ederim”  ifadelerini kullandı. 

KÜÇÜK ÇOCUK DOKTOR OLMAK İSTEDİĞİNİ BELİRTTİ

Kafasına mermi isabet eden 8 yaşındaki Ahmet Bilgin, büyüyünce doktor olmak istediğini belirterek, yaklaşık 1 yıldır uzak kaldığı okulunu özlediğini ve bir an önce arkadaşlarına kavuşmak istediğini kaydetti. 

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • AKHİLAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah(c.c) esirgemiş. Elhamdülillah.Rabbim bereketli ömür versin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    MaaşAllah çocuk baya kilo almış toparlanmış çok sevindim inşaAllah tamamen iyileşir Ya yaş aldıkça insan herşeye duygulanıyor ya çoluğum çocuğumda yok içim burkuldu yazık yav :') Allah silah sıkanı da islah etsin inşaAllah
    Cevapla
  • mısafır 1 yıl önce Şikayet Et
    hadı yakalandı dıyelım ne olacak sanıyor bu aıle onu merak ettım
    Cevapla
  • AKHİLAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen "adli kontrol şartıyla..." diye devam edecek.
    İlk beğenen sen ol
  • Skoc 1 yıl önce Şikayet Et
    Taksirle adam öldürmeye teşebbüsten yargılanacak.
  • Yeter artık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar silahı kim satıyor
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Silah namustur silahını sebepsiz yere çıkarmak namussuzluktur silahı keyfe keder açık alanda sıkan potansiyel katildir hemen içeri alınması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.