Gaziantep

Deprem sonrası oluşan gölde taşkın paniği! 5 köy boşaltıldı

17:25 18 Mart 2023 3 Yorum Var
Deprem sonrası oluşan gölde taşkın paniği! 5 köy boşaltıldı

Deprem felaketinde dağların birbirine kavuştuğu İslahiye'de oluşan doğal gölün su seviyesi yükselince çevresindeki 5 köy boşaltıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde İslahiye ilçesinin kırsalında bulunan İdilli Mahallesinde bulunan 2 dağdan kopan kaya ve toprak parçalarının dere yatağını doldurması sonucu birleşmiş, dere yatağını dolduran kaya ve topraklar nedeniyle doğal göl oluşmuştu. Gaziantep ve çevresinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle doğal gölün su seviyesi yükselirken, ilçede alarma geçildi. Göl çevresinde bulunan yaklaşık 5 köy boşaltılarak, köylüler ilçedeki askeriye ve sağlam yurt binalarına yerleştirildi.

Doğal gölet, bölgede gece boyunca devam eden şiddetli sağanak ve dolunun ardından su seviyesi taşma noktasına ulaşırken, bölgedeki yağışların Pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    suni göl insan yapimidir, bu yuzdeyuz dogal..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel suni göl oldu kulanılır işte ne güzel iyice seti güçlenip önüne taş yığma arya beton illerde orman yangın kulanılır bu yaz aşırı sıcak olacak
    Cevapla
  • janssen 1 yıl önce Şikayet Et
    bi guclu bir pompa yokmu bunu bosaltacak pompalar var
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.