Gaziantep

Deprem anında yaşadığı korku hayatını kararttı

09:59 28 Temmuz 2023 2 Yorum Var
Deprem anında yaşadığı korku hayatını kararttı

Gaziantep'de 77 yaşındaki Sermin Baysal sabah namazını kılmak için saate bakarken depreme yakalandı. Daha önceden bir gözü görmeyen Baysal, yaşadığı korkudan dolayı diğer gözünü de kaybetti.

Gaziantep’te yalnız yaşayan ve bir gözü görmeyen 77 yaşındaki Sermin Baysal, deprem sabahı kalkarak namaz kılmak için saate baktı. Saatin 4 olduğunu gören Baysal yatağında otururken deprem başladı. Yaşadığı korkuyla panikleyen ve bir gözü görmeyen Baysal diğer gözünü de kaybederek tamamen görme engelli oldu. Depremden önce sürekli gittiği Şahinbey Belediyesi Binevler Sosyal Tesisleri'nde görevli eğitmenler artık gözleri görmeyen ve evden çıkamayan Baysal’ın her hafta evinde kişisel bakımını yaparak onu bir nebze olsun mutlu ediyor.

“Deprem anında yaşadığım korkudan dolayı gözümü kaybettim”

Deprem anında yaşadığı korkuyla gözünü kaybettiğini belirten Sermin Baysal, “Sabah kalktım telefonun saatine baktım tam saat daha 4’tü. Daha 2 saat 10 dakika var ezanın okunmasına dedim ve yatakta otururken deprem başladı. Bende evde yalnız yaşıyorum. O esnada gözüm görmemeye başladı doktorlar korkmuşsun diyor. Depremden önce zaten sol gözüm görmüyordu. Deprem anında ise sağ gözümü de kaybettim” dedi.

“Ne zaman ararsam evime gelip yardımcı oluyorlar”

Baysal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Sağ olsunlar her hafta gelerek benim saçlarımı düzeltiyorlar kişisel bakımlarımı yapıyorlar. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederim. İyi ki böyle güzel bir tesis açmış. Ben ne zaman telefon açsam hemen gelip hizmetimi görüyorlar çok memnun oluyorum” şeklinde konuştu.

“Sermin Teyze'ye evinde hizmet ediyoruz”

Şahinbey Belediyesi Binevler Sosyal Tesislerinde kuaförlük eğitmeni olan Mine Yıldız ise “Belirli aralıklarla bizim zaten yaşlılara hizmetimiz oluyordu. Sermin teyzede zaten tesisimize daha önce hep gelirdi. Onun gibi yaşlı teyzelerimize ücretsiz bakımlarını yapıp gönderiyorduk. Sermin teyze daha sonra gözünden rahatsızlanınca şimdi evinde kendisine hizmet ediyoruz. Ne ihtiyacı varsa gideriyoruz. Daha önce zaten bir gözü görmüyordu. Depremden sonra öteki gözünü de kaybedince artık hiç göremiyor” diye konuştu.

Sermin Baysal son olarak Şahinbey Belediye Başkanını evinde misafir etmek istediğini belirtti.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Son Osmanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah şifalar versin inşallah çok üzücü.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hhüseyin 9 ay önce Şikayet Et
    Sözün bittiği yer. Allah yardım etsin şifa versin. Bakımını yapanlardan da Allah razı olsun
    Cevapla
  • Mehmetx 9 ay önce Şikayet Et
    Amin.
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.