Gaziantep

Gaziantep'te eğitime büyük destek! 100 bin öğrenci faydalanacak

14:33 07 Eylül 2023 9 Yorum Var
Gaziantep'te eğitime büyük destek! 100 bin öğrenci faydalanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile kent genelindeki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye, çanta ve okul forması desteği verecek.

Valilik Fuaye Alanı'nda, 100 bin öğrenciye 100 milyon TL değerindeki kırtasiye, çanta ve okul elbisesi desteği için protokol imzalandı.

Vali Kemal Çeber, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim yılı için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Çeber, "Büyükşehir Belediyesi, çok hayırlı bir iş yapıyor. Bazen diyorum ki tüm sorunlara rağmen insanın Gaziantep'te öğrenci olası geliyor. Biz de eğitim konusunda koordine etmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. " dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise çocukları geleceği hazırlamak gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken de şu an evlerde bir telaş var. Herkes çocuğunun çok iyi şartlarda eğitmek istiyor. Eğitimi başarıya dönüştürmek istiyor. Artık biz gönül rahatlığı ile eğitim şehri Gaziantep diyebiliyoruz. Bu şehirde büyük bir irfan var. Yetişmiş insan gücü var. Ama sürdürebilirlik açısından çocuklarımızı geleceğe çok iyi daha hazırlamamız lazım. Şehir genelinde 1'inci sınıf için yaptığımız çalışmaları deprem bölgesindeki tüm çocuklar için yapıyoruz. Çünkü onların enkaz altında defter ve kitapları kaldı. Onların hızlı bir şekilde eğitim hayatlarına devam etmesi için daha büyük pozitif ayrımcılık ihtiyacı doğdu. Çocuklarımıza başarılar diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise "Belediyenin katkısıyla çanta içerisine tüm kırtasiye malzemesi konuldu ve bu çantalar öğrencilere verilmek üzere bizlere emanet edildi. Bu çantaları okulların açıldığı ilk gün çocukların masalarına bırakacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Öğrenci biri 7 ay önce Şikayet Et
    Aşırı güzel olmuş Allah sizden razı olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Semar 7 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi bişey bence
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Çantalara kendi okullarının ismi yazılsın belediye yazilacaksada küçük logo yapılsın çocuklar rencide edilmesin
    Cevapla
  • Özlem 7 ay önce Şikayet Et
    Gaziantep nur daği ve islahye iyi de diğer semtlerde dagitilacaksa daha çok güzel olur bence tşk emeği geçen herkeze saygilar ve sevgiler
    Cevapla
  • Ayşe 7 ay önce Şikayet Et
    Çantalarin üstünde isim yazilmasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.