Giresun

Genel seçime doğru

16:14 06 Ekim 2015
Genel seçime doğru

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, 1 Kasım Genel Seçimi'ne katılacak siyasi partilerden Giresun'a yönelik ciddi projeler üretmelerini ve seçimden sonra da hayata geçirmelerini beklediklerini söyledi.

Kara, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun'un kalkınma anlamında bölge illerinin gerisinde kaldığını belirtti.

Kalkınmada Giresun'un ivme kazanması için özellikle iktidar partisi başta olmak üzere tüm partiler ve toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü vurgulayan Kara, 1 Kasım Genel Seçimi'ne katılacak siyasi partilerden Giresun'a yönelik ciddi projeler üretmelerini ve seçimden sonra da hayata geçirmelerini beklediklerini aktardı.

Giresun'un gelişmesi ve ekonomik ivme kazanabilmesi için acil bazı yatırımların gerçekleşmesini isteyen Kara, "Giresun-Sivas yolunun transit yol programına alınarak buranın limanla bağlantısı sağlanmalı. Giresun Güney Çevre yoluna bir an önce başlanmalı ve bitirilmeli. Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu tren yolu programı ile tren yolunun denizle birleşeceği Tirebolu ilçesine uluslararası marpol liman yapılmalı. Giresun Limanı, Samsun ve Trabzon Limaları gibi serbest bölge ilan edilmeli. Tirebolu-Doğankent-Gümüşhane karayolunun duble yol programına alınmalı" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.