Giresun

Giresunlu işletmeciden "pideburger"

13:57 21 Ekim 2015
Giresunlu işletmeciden "pideburger"

Bir işletmeci tarafından fast food alternatifi olarak üretilen "pideburger" ilgi görüyor

Giresun'da bir işletmeci tarafından fast food alternatifi olarak sunulan "pideburger" yoğun talep görüyor.

İşletme sahibi İlhan Turhan, AA muhabirine, 27 yıldır kentte pide üzerine restoran işletmeciliği yaptığını söyledi. 

Bir süredir yeni ürün ortaya çıkarmak için araştırmalarda bulunduğunu anlatan Turhan, hamburger ve pizza gibi fast food mağaza zincirlerinden ilham alarak "pideburger" ürettiğini bildirdi.

Turhan, "Pideburger, bildiğimiz Giresun pidesinin fast food tarzına uyarlanmış hali. Giresun pidesinden daha küçük ve fast food tarzında" dedi.

Birkaç gündür üretimini yaptığı "pideburgerin" büyük ilgi gördüğünü ifade eden Turhan, "Giresun pidesi Türkiye'de üne sahip. Pidemizde nasıl doğal ürünler kullanıyorsak, pideburger de tamamen doğal ürünlerden yapılıyor" diye konuştu.

Hedef kitlelerinin fast food sevenler ile okul kantinleri olduğunu dile getiren Turhan, şunları kaydetti:

"Bazı restoran ve kafelerle anlaşma yapmaya başladık. Buralara pideburger yaparak teslim ediyoruz. Diğer fast food ürünlerine göre sağlıklı ve besleyici olduğu için çocukların mutlaka tüketmesini tavsiye ediyoruz. Okul kantini işletmecileriyle irtibata geçerek, ürünümüzü buralara vermeyi ve çocuklarımızın daha sağlıklı yiyecek tüketmesini hedefliyoruz."

Ürünlerine patent almak için girişimlere başlayacaklarını belirten Turhan, "pideburger"in kısa zamanda Türkiye çapında üne kavuşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.