Giresun

Türkiye sandık başında

12:27 01 Kasım 2015
Türkiye sandık başında

 Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, memleketi Giresun'daki Atatürk Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

Canikli, oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin tüm millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Seçimlerin bir demokrasi bayramı olduğunu belirten Canikli, "Her şekilde, normal şartlar altında, olağanüstü herhangi bir durum oluşmadan bu seçimi de gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de artık demokrasinin, demokratik kuralların yerleştiğinin ve en ileri seviye standartlarına kavuştuğunun göstergelerinden bir tanesi. Bizim için, Türk milleti için en büyük nimetlerden bir tanesidir demokrasi" dedi.

Canikli, 7 Haziran'dan bu yana bir siyasi iktidarsızlık söz konusu olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran'dan bu yana kalıcı bir hükümet kurulamadı. Siyasi iktidarsızlık, bir ülkenin başına gelebilecek, normal şartlar altında başına gelebilecek en olumsuz durumlardan bir tanesi. Maalesef Türkiye şu anda böyle bir süreçte, böyle bir dönemeçte. Yani hükumetin kurulmadığı, geçici hükümetlerle yönetilen ve siyasi istikrarın da sağlanamadığı bir tabloyla karşı karşıya. Tabii siyasi iktidarsızlık ekonomi başta olmak üzere bütün dengeleri olumsuz yönde etkileme kapasitesi, potansiyeli olan bir durum. Nitekim belki beklendiği kadar olmasa da birçok alanda bunun olumsuz yansımalarını görüyoruz."

Güçlü yönetimler oluşamadığına dikkati çeken Canikli, "Güçlü bir yönetim oluşmadı çünkü 7 Haziran seçimleri sonrasında sandıklardan böyle bir tablo ortaya çıkmadı. Temennimiz 1 Kasım'dan sonra, inşallah bu seçimlerden sonra güçlü bir yönetimi ortaya çıkaracak bir tabloyla karşı karşıya kalırız, buna ihtiyacımız var" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.