Giresun

Giresun Adası turistlerin gözdesi oldu

13:37 20 Kasım 2015
Giresun Adası turistlerin gözdesi oldu

Karadeniz'in eşsiz doğal güzelliklerine sahip yaylalarını ziyaret eden Arap turistlerin bir kısmı bu sezon mitolojik hikayeleriyle dikkati çeken Giresun Adası'nı gezerek deniz turizmini tercih etti.

Altın postu aramak için gelen Herkül ve Argonotların mitolojik hikayesi, savaşçı Amazon kadınlarının adayı üs olarak kullandığı rivayetiyle dikkati çeken Giresun Adası'na bu yıl temmuz ayından itibaren özel bir tekne ile tur düzenlenmeye başladı.

Turlarla birlikte temmuz ayından itibaren adayı yerli ve yabancı yaklaşık 20 bin turist ziyaret etti.

Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun Adası'nın bölgede turizm açısından farklı bir yeri olduğunu söyledi.

Adanın turizme açılmasıyla kendi tahminlerini de aşan oranda bir ilgiyle karşılaştığını dile getiren Karahan, "Ada hem yerli, hem yabancı turist anlamında yaklaşık 20 bin misafiri ağırladı. Ada mitolojik geçmişi olan, hikayeleri olan, Karadeniz'in tek insan yaşayabilen ve uzun yıllar yerleşim yeri olarak da kullanılmış, hem askeri hem dini amaçlarla kullanılmış bir merkez" dedi.

Karahan, Karadeniz'de son yıllarda Arap ülkelerinden gelen turist sayısında artış olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla yabancı ziyaretçilerin çoğu da Arap ülkelerinden gelen turistler. Yaklaşık bin 700 yabancı turist adayı ziyaret etti. Bir çoğu Arap ülkelerinden ama Çin, Japonya, Kanada ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden de misafirlerimiz oldu. Seneye yerli ve yabancı turist rakamlarını ikiye katlayacağımızı tahmin ediyoruz, bu rakamların 50 bini bulacağını düşünüyoruz."

Adadaki sona erdirilen arkeolojik kazıların gelecek yıl devam edeceğini ifade eden Karahan, adada görülebilecek tarihi eserlerin artacağına işaret etti.

Adaya tur düzenleyen özel teknenin işletmecisi Hakan Karaahmet ise temmuz ayından itibarin başlayan süreçte adayı ziyaret eden yaklaşık 20 bin kişinin hepsinin ziyaretten çok memnun ayrıldığını ifade ederek, "Karadeniz'e turistin gelip de denizle hiç bir münasebeti olmadan dönüyordu, çünkü bütün turistik alanlar kara üzerindeydi. Ama Giresun Adası aynı zamanda deniz turizmini de başlattı. Denizin ortasında adaya gidiyorsunuz, tarihi değerleri de çok fazla" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.