Giresun

"Bal ormanları rekoltenin artmasını sağlayacak"

14:52 22 Kasım 2015
"Bal ormanları rekoltenin artmasını sağlayacak"

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, Giresun ve yöresinde oluşturulan ormanlar sayesinde 10 yıl içerisinde bal rekoltesinin 350 ila 500 ton arasında artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Elevli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bal ormanları projesinin 2005 yılında uygulamaya konulduğunu, Giresun'da ise tamamlanmış ya da tamamlanmak üzere olan 7 ormanın bulunduğunu belirtti.

Bal ormanlarının sayısını artırmak için birlik olarak girişimlerinin sürdürüldüğünü vurgulayan Elevli, "Biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Çünkü ormanlarımızdan yeterince yararlanamıyorduk. Şuanda bölgemizde tamamlanmış yada bitmek üzere olan 7 bal ormanımız var. Bunların yanı sıra üyelerimize fidanlar dağıtarak, uygun orman alanlarına dikimini sağlıyoruz. Böylece ormanlarımızda bal üretim potansiyelini artırıyoruz. 10 yıl içerisinde bölgemizdeki bal rekoltesinde 350 ila 500 ton arasında ciddi artış bekliyoruz" diye konuştu.

Giresun'un bal rekoltesinin 6-7 bin ton olduğunu ifade eden Elevli, her yıl bölgedeki ormanlarda ıhlamur, kestane ve akasya olmak üzere 20 bin fidanın toprakla buluşmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.