Giresun

24 Kasım Öğretmenler Günü

13:33 23 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Giresun Valisi Hasan Karahan ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Vali Karahan, mesajında, öğretmenlerin yarınların teminatı olan gençleri milli, ahlaki ve kültürel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek için sonsuz sevgi ve sabırla büyük bir çaba gösterdiklerini belirtti. 

Emek, özveri, sabır ve hoşgörü gibi fedakarlıkların en büyüğünü göstererek eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerin, milletin aydınlanması ve gelişmesindeki en önemli temel taşlardan olduğuna işaret eden Karahan, şunları kaydetti:

"Bir devletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Geleceğine yatırım yapmak isteyen toplumların en başta gelen önceliği eğitim ve öğretim faaliyetleri konusunda insanına yapacağı yatırım olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Eğitim kalitesinin daha da artırılması ve bu alanda mevcut olan sorunların giderilmesi konusunda son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de  çok ciddi çalışmalara  ve yatırımlar yapılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve  başarılar dilerim."

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda her türlü engel ve engellemeye rağmen yılmadan yürüyen öğretmenlerin, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına öncülük ettiklerini ifade etti.

Aksu, "Bu kutsal mesleğin yıldızları öğretmenlerimiz sadece 24 Kasım'larda hatırlatmamalıdır. En büyük varlığımız çocuklarımızı emanet ettiğimiz onları hayata hazırlayan, geleceğimizin mimarları fedakar öğretmenlerimiz öğretmenler her zaman toplumsal aydınlanma ve ilerlemenin ışığı olmuşlardır. Ekonomik olarak arzu edilen seviyeden uzak kalan öğretmenlerimiz, bilimsel gelişmeleri takip edemeyen, kendi ailesinin geleceğini hazırlamakta zorlanan bir kesim haline gelmiştir. Kredi kartına bağımlı, ek iş yapmak zorunda kalan, birçoğu aile yakınlarının desteğine ihtiyaç duyan öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarını çözmek toplumsal bir görevdir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.