Giresun

Kulakkaya Yaylası kış turizminde iddialı

14:16 10 Aralık 2015
Kulakkaya Yaylası kış turizminde iddialı

Yavuzkemal Belediye Başkanı Önal: "Kulakkaya Yaylası'nın kısa süre içerisinde Giresun ve Doğu Karadeniz bölgesinin kış turizminin en önemli merkezlerinden biri haline geleceğine inanıyoruz"

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, Kulakkaya Yaylası'nın kısa bir süre içerisinde Giresun ve Doğu Karadeniz bölgesinin kış turizminin en önemli merkezlerinden biri haline geleceğine inandıklarını söyledi.

Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeryüzünün cennet köşelerinden biri olarak nitelendirdikleri Kulakkaya Yaylası'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca turizm merkezi ilan edildiğini belirtti. 

Yaz aylarında eşsiz doğası ve güzellikleri bakımından turizm hareketliliğinin canlı olduğu bölgenin, son yıllarda kış turizminde cazibe merkezi haline gelmeye başladığını ifade eden Önal, "Son yıllarda Kulakkaya Yaylası'nın kış turizmine kazandırılması için hızla çalışma başlattık. Bölgede altyapı eksikliklerini gideriyoruz. Bunun yanı sıra tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Bir kaç yıldır süren çalışmalarımız sonucu Kulakkaya, kış turizminde önemli mesafeler aldı" dedi.

Önal, gelecekte yaylanın Avrupa'nın en önde gelen turizm merkezlerine rakip olacağına inandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kulakkaya Yaylamız, yazın başka, kış döneminde başka güzel. Biz kış aylarındaki turizm hareketliliğinin, yaza göre daha fazla olacağına inanıyoruz. Çünkü buralar Avrupa'nın önde gelen kış turizm merkezlerine rakip olacak düzeyde. Hatta oralardan daha güzel. Kulakkaya Yaylamız buralara rakip. Önümüzdeki yıllarda kayak merkezlerinin oluşturulmasıyla yaylalamız Giresun ve Doğu Karadeniz bölgesinin kış turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelecektir."

Türk halkını Kulakkaya Yaylası'na davet eden Önal, "Gelin bu güzellikleri birlikte yaşayalım. Özellikle bölgemizdeki insanlar başta olmak üzere Türk halkının Avrupa'daki merkezlere gitmelerine gerek yok. Kulakkaya Yaylası da oralar kadar güzel, oralar kadar turizm potansiyeline sahip" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.