Giresun

"AFAD-Diyanet El Ele" projesi hayata geçti

10:08 22 Aralık 2015
"AFAD-Diyanet El Ele" projesi hayata geçti

Giresun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Giresun Müftülüğü arasında "AFAD-Diyanet El Ele" projesi protokolü imzalandı.

Müftülükte düzenlenen törende konuşan AFAD Giresun Müdürü Halil Topatan, Giresun'un coğrafi yapısı, engebeli ve afetler açısından kritik bir durumda bulunduğunu söyledi.

Topatan, müdürlük olarak afet durumlarına karşı hazır olunması için gerek vatandaşların bilgilendirilmesi, gerekse de gerekli tedbirlerin alınması noktasında yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Sürdürdükleri çalışmalardan birinin de özellikle kırsalda bulunan cami çevrelerinde yaşayan vatandaşlardan gönüllü AFAD ekipleri kurulması olduğunu vurgulayan Topatan, "Burada cami görevlilerimizden destek alıyoruz. 'AFAD-Diyanet El Ele' projemizle camilerimizin bulunduğu bölgelerde en az 3 kişilik gönüllü AFAD ekipleri kuracağız. Bu ekiplerimize özel eğitim verecek, afet durumlarında AFAD görevlilerimiz o bölgeye ulaşıncaya kadar gönüllü ekiplerimizin olaya ilk müdahalesi sağlanacak. Böylelikle de afetlere daha hızlı müdahale edilmiş olacak" dedi.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral ise Giresun Müftülüğü olarak AFAD'a gereken tüm desteği vereceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Topatan ve Müftü Oral, protokolü imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.