Giresun

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

19:27 14 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.

Dernekten yapılan açıklamada, PKK terör örgütünün ülkenin bazı yerleşim yerlerini terör vasıtasıyla yaşanamaz hale getirmeye çalıştığı bir ortamda kendilerini "aydın ve akademisyen" olarak nitelendiren bir güruhun imza attıkları bildirinin kamuoyunda infiale yol açtığı belirtildi.

Bilimsel özgürlüğün en üst seviyede yaşandığı üniversiteler ve mensuplarının da kanunlar çerçevesinde özgürlük sınırlarının nihayetsiz olmadığının muhakkak olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletini, vatandaşlarına katliam yapmak ve kendi sınırları içinde işgalci pozisyonunda görmek, göstermeye çalışmak, terörü savunmak, destek vermek ve ekmeğini yedikleri ülkemize ihanet etmek cüreti akademik özgürlüklerin kapsamı içinde değerlendirilemez. Bu bağlamda 11 Ocak 2016'da 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlığı ile bir ihanet ve iftira metnine imza atan sözde akademisyenler bilerek ve isteyerek 'teröre destek' suçuna ortak olmuşlardır.

Bu noktada Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği olarak devletimizin birliği ve milletimizin bekasına kasteden ihanet ve şer odaklarını, onların destekçilerini şiddetle kınar, canı pahasına ülkesi ve milleti için mücadele eden güvenlik güçlerimizin her halükarda yanlarında olduğumuzu belirtir, yaralılara acil şifalar, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır ve metanet dileriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.