Giresun

"Mezgit ve istavrit avcılığı azalacak"

16:18 25 Ocak 2016
"Mezgit ve istavrit avcılığı azalacak"

Karadeniz'de bu sezon hamsinin ardından en çok ilgi gören tür olan mezgit ve istavritin av miktarında, ilerleyen zamanlarda azalma olacağı bildirildi.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezgit avcılığı yapan teknelerin uzun süredir devam eden olumsuz hava şartlarından dolayı denize açılamadığını söyledi.

Hava şartlarının elverişli olduğu zamanlarda açıldıklarında ise avcılıkta istenilen verimin alınamadığına dikkati çeken Arslan, "Bazen deniz içerisindeki doğal şartlardan dolayı av atamıyoruz. Bundan sonra mezgit balığını geçtiğimiz aylardaki gibi bol miktarda ne avlayabileceğiz ne de tüketebileceğiz" dedi.

Arslan, mezgitin kilogram fiyatının ortalama 10 lira civarında seyredeceğini ifade ederek, "Belki biraz daha yükselebilir, çok da düşeceğini zannetmiyorum. Hava şartlarından dolayı sürekli avcılık olmayacak. Az miktarda avlanacağı için fiyatlara yansıyacak. Örneğin kar yağdı, şu anda fiyat 15 lira" diye konuştu.

Teknelerin uzun süredir hamsi avının az olması nedeniyle istavrite yoğunlaştığını dile getiren Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstavrit üzerinde de büyük bir av baskısı var, haliyle çok avlandığı için stoklarda azalma oluyor hem de balık diğer kıyılara göç ediyor. Fiyatları da ortalama 10 lira gibi olacak. Sezon bitene kadar fiyatların böyle seyredeceğini zannediyoruz. İster mezgit ister istavrit, hangisi olursa olsun, fiyatların düşeceğini zannetmiyorum. İlerleyen haftalarda, aylarda iyi bir avcılık yaşanmayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.