Giresun

Yağlıdere'de sigaranın zararları ve tedavi yöntemleri anlatıldı

15:56 10 Mart 2016
Yağlıdere'de sigaranın zararları ve tedavi yöntemleri anlatıldı

Yeşilay Haftası dolayısıyla Yağlıdere Belediyesi ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sigaranın zararları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Giresun Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görevli Uzman Dr. Birsen Ekiz, belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda yatığı konuşmada, sigara kullanımının halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu söyledi.

Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğunu belirten Ekiz, "Bu konuda müracaat eden vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. İlçe halkının da bu konuya duyarlılık göstereceğini umut ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ise sigarayı kısa bir süre önce tamamen bıraktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlk günlerde biraz zorlandım. Bıraktıktan sonra sigara içmeyen insanların daha dinamik ve daha sağlam olduğunu anladım. Şimdi kendi kurumumuzda sigara bırakma kampanyası başlattık. İlk olarak şoförümüz bu uygulamaya dahil oldu. İlerleyen günlerde bu sayı daha da artacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.