Giresun

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı

17:18 17 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksu, mesajında, 18 Mart 1915'in, Türk ulusunun dünya tarihine kazınmış onur günü olduğunu belirtti.

"18 Mart Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya lideri olduğu, Türkiye Cumhuriyet'inin bağımsızlığa yelken açtığı gündür" ifadesini kullanan Aksu, şunları kaydetti:

"18 Mart, başka bir ulusun sömürgesi altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden, her karış toprağını canıyla kanıyla koruyup bizlere emanet eden, Mehmetlere, Ayşelere, isimsiz kahramanlara minnet günüdür. Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını kutlarken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünü bir kez daha dünyaya haykırıyoruz. Bizlere bıraktığınız vatan toprağını korumak hepimizin varlık sebebidir. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum."

Memur Sen İl Temsilcisi Sami Şimşek ise yayımladığı mesajında, Çanakkale ruhunun Türk milletini asıl birleştirici ana unsuru olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimizin bu ruhuyla uğraşanlar bedelini ağır ödemiştir, ödemeye de devam edecektir. Bugün Büyük Türkiye yolunda kendi silahımızı yapmamız, milli iradeye dönmemiz, tüm okullarımızda Kur'an ve Siyeri Nebinin okutulması, dini değerlerin çocuklarımıza öğretilmesi, her okulumuzda mescit açılması Çanakkale ruhunun bir tecellisidir. Ülke bütünlüğümüz için canla başla Çanakkale ruhuyla mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimiz, emniyet görevlilerimiz baş tacımızdır. Baş tacı kahramanlarımıza silah doğrultan hainleri, iç ve dış işbirlikçilerini nefretle kınıyor, tüm şehitlerimizle, terör kurbanı masum vatandaşlarımızı Memur Sen ailesi olarak rahmetle anıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.