Giresun

Giresun'un hedefi 5 yıl içinde 200 bin Arap turisti ağırlamak

14:25 30 Mart 2016
Giresun'un hedefi 5 yıl içinde 200 bin Arap turisti ağırlamak

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, 5 yıllık hedeflerinin 200 bin Arap turisti Giresun'da ağırlamak olduğunu söyledi.

Uzuner, Giresun Adası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun olarak turizmde Ortadoğu pazarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Ortadoğu ülkelerinde düzenlenen turizm fuarlarına katıldıklarını ve Giresun'un tanımını gerçekleştirdiklerini aktaran Uzuner, "Birkaç yıldır sürdürdüğümüz tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini almaya başladık. Geçtiğimiz yıl ilk defa Giresun, Arap turistleri ağırladı. Geçen sene bin Arap turist ilimizi ziyaret etti. 2016'da ise hedefimiz bu rakamı 10 bine çıkartmak" dedi.

Uzuner, bugünlerde Arap ülkelerinden tur acentelerini Giresun'da ağırladıklarını, kendilerine Giresun Adası, Giresun Kalesi ve yaylalarımız başta olmak üzere önemli turizm merkezlerini gezdirdiklerini aktararak, şöyle konuştu:

"İlimize büyük Arap turist ilgisi var. Acenteler gruplar halinde Giresun'a geliyor. Bugün de 30 kişilik tur firması temsilcisine bölgemizi tanıtıyoruz. Turizm merkezlerimizi geziyor, yaz dönemi için bağlantılar gerçekleştiriyorlar. Şu anda çok yoğun ilgi mevcut, hatta talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Kısa bir zaman sonra bölgemize yönelik Ortadoğu pazarından çok ciddi talep olacağının şimdiden işaretlerini alıyoruz. Altyapı hazırlıklarımızı ona göre gerçekleştiriyoruz. Her yıl ilimize gelecek Arap turist sayısını artırmanın peşindeyiz. Hedefimiz ise 5 yıl içinde Giresun'da 200 bin Arap turist ağırlamak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.