Giresun

Fındık fiyatı haftaya artışla başladı

13:06 18 Nisan 2016
Fındık fiyatı haftaya artışla başladı

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fındık fiyatıyla ilgili açıklamasının piyasaya olumlu yansıdığını belirterek,"Geçen haftayı 8,50 liradan kapatan piyasa, gelen olumlu açıklamaların ardından yeni haftaya yükselişle başladı. Bugün fındık fiyatı pazarda 9,50 liradan işlem görüyor." dedi.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun 15 Nisan Cuma günü Düzce programı sırasında üreticilere hitaben, "Fındık fiyatlarıyla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum. Bu sıkıntının aşılması için de arkadaşlarımıza talimat verdim. Gerekli çalışmalar yapılır ama hiçbir zaman fındık üreticimizi üzmeyiz." şeklinde açıklama yaptığını anımsattı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da hafta sonu Ordu'da yaptığı ziyaretler sırasında, fındık fiyatına ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini, bir formül üzerinde çalışma yapıldığını söylediğini dile getiren Yaman, "Sayın Başbakanımızın açıklaması üreticimizin yüreğine su serpti. Sayın Başbakanımızın ardından Sayın Başbakan Yardımcımız da olumlu yönde açıklamada bulundu. Her iki açıklama piyasada fındık fiyatına olumlu yönde yansıdı." diye konuştu.

Yaman, haftalardır süren fiyattaki düşüş rüzgarının tersine döndüğünü ifade ederek, "Geçen haftayı 8,50 liradan kapatan piyasa, gelen olumlu açıklamaların ardından yeni haftaya yükselişle başladı. Bugün fındık fiyatı pazarda 9,50 liradan işlem görüyor. Uzun bir zaman sonra fiyat ilk kez yükseldi. Beklentimiz bundan sonraki süreçte bu olumlu havanın sürmesi ve fiyatın daha da artması yönünde." ifadelerini kullandı.

Giresun'da bazı manav ve tüccarların, üreticilere emanetlerini bozdurmaları yönünde davet yaptığına dair birçok şikayet aldıklarını da kaydeden Yaman, şunları söyledi:

"Üreticilerimizden direnmelerini istiyoruz. Kesinlikle emanetlerin bozumundan kaçınsınlar. Israr eden tüccar veya manav olursa da emanetlerinin bedellerini almak yerine teslim ettikleri fındıklarını geri istesinler. Fındıklarını alsınlar ama kesinlikle emanetlerini bozdurmasınlar. 2016 ürünü fındık rekoltesi çok az görünüyor. Bu da gelecek dönemde fiyatın artmasını sağlayacaktır. Direnmeleri halinde kazanan kendileri olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.