Giresun

Kutlu Doğum Haftası

14:45 18 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Yağlıdere ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, Tehvid ve Vahdet" konulu konferans düzenlendi

İlçede bir düğün salonunda düzenlenen konferansa, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın, İlçe Jandarma Komutanı Levent Bozan, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, kurum müdürleri bazı ilçe müftüleri ile vatandaşlar katıldı.

Yağlıdere Müftüsü Murat Mutlu, yaptığı konuşmada, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri ile Hz. Muhammed'i daha yakından tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Samsun OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, hiçbir Müslümanı dışlamaya yetkilerinin olmadığını ifade etti.

Öztürk, "Azami müştereklerimiz, insanız, Müslümanız, dinimiz bir, rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir ve aynı kültürel değerlere sahibiz. Önderimiz ve örneğimiz, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek her insana değer vermiştir. O, asla kimseyi dışlamamıştır. Münafıklık yapanları bile, 'Muhammed adamlarını kayırıyor dedirtmem' diyerek, toplumun içinde tutmuştur. O yüzden müminlere kardeşlik yakışır, mümin müminin kardeşidir." dedi.

Konuşmaların ardından programa katılanlara karanfil ve dua kitabı hediye edildi.

Ayrıca din görevlileri, etkinlik kapsamında kan bağışı kampanyasına katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.