Giresun

Özel öğrencilere fındık dağıtıldı

18:31 11 Mayıs 2016
Özel öğrencilere fındık dağıtıldı

Giresun Ziraat Odasınca, Özel Eğitim İş Uygulama Okulundaki öğrencilere sosyal sorumluluk anlamında moral desteği amacıyla fındık dağıtıldı.

Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ve üyeler, okuldaki öğrencileri ziyaret ederek, 50'şer gramlık kavrulmuş fındık paketlerini öğrencilere hediye etti.

Oda Başkanı Karan, yaptığı açıklamada, böyle anlamlı günlerde öğrencileri ziyaret ederek, yörenin ürünü olan fındığı hediye ettiklerini söyledi.

"Bir avuç fındık her şeye iyi gelir" sloganıyla engelli öğrencilere fındık dağıttıklarını belirten Karan, "Fındık sağlık açısından zihni açar, zekayı geliştirir, kalbe iyi gelir diyerek fındık tüketiminin artmasını istiyoruz." dedi.

Karan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortak bir proje ile okullarda üzüm ve süt dağıtımı yaptığını anımsatarak, "Biz, fındıkta da aynı uygulamanın yapılmasını istiyoruz. Fındığın okullarda, askeriyede, Türk Hava Kurumu'nda dağıtılarak tüketimin arttırılması ve ülkeye katma değer elde etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Giresun Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Sinan Türkay ise, okuldaki çocukların, ziyaret edilip ilgi gördükçe çok mutlu olduğunu belirtti.

Türkay, "Toplumla entegre olduklarını düşünüyorlar. Bizim de amacımız, bu çocukları kendi ayakları üzerinde, kendi kendilerine güven verecek şekilde topluma kazandırmaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.