Giresun

"DOKAP Stratejik Yönetim Ortak Akıl Platformu" çalıştayı yapıldı

13:28 26 Mayıs 2016
"DOKAP Stratejik Yönetim Ortak Akıl Platformu" çalıştayı yapıldı

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından organize edilen "DOKAP Stratejik Yönetim Ortak Akıl Platformu" çalıştayı gerçekleştirildi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, bir otelin salonunda düzenlenen çalıştayda, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince kamu idarelerine "Stratejik Plan" hazırlama ve belirli aralıklar ile güncelleme zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Yüce, 2017-2021 dönemini kapsayan birinci stratejik planın hazırlanması çalışmalarına yönelik olarak 28 Mart tarihinde TÜBİTAK-TÜSSİDE ile işbirliğiyle projenin başlatıldığını ifade ederek, "Stratejik yönetimin amacı, uzun vadeli bakış açısı ile olması gereken stratejik kurgunun tespiti ve öncelikli alanlara odaklanılması ve kurumsal kaynakların buna uygun olarak yönlendirilmesidir. Ayrıca Stratejik Yönetim, organizasyonları ve organizasyon çalışanlarını ortak hedeflere yönlendirmek için önemli bir araçtır. Bu doğrultuda ilk olarak başkanlığımız proje ekibinin stratejik yönetim yolculuğunda ihtiyaç duyacağı teorik ve uygulamalı bilginin paylaşılması, iletişim ve motivasyon uygulamaları ile ekip halinde hareket etme bilincinin oluşturulması amacıyla 30 Mart-1 Nisan'da stratejik yönetim eğitimi gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

Çalıştay ile kurumsal analizin en önemli kısmı olarak nitelendirdikleri dış paydaş görüşlerinin alınmasının hedeflendiğini kaydeden Yüce, şöyle konuştu:

"Bu çalıştay sonucu elde edilecek çıktılar uzun vadeli bakış açısı ile olması gereken stratejik kurgunun tespiti ve odaklanılacak öncelikli alanların belirlenmesi konularında stratejik plana girdi oluşturacaktır. Bu aşamanın tamamlanması sonrasında ise ilerleyen safhalarda stratejik yayılım için stratejik hedefler tanımlanacak, performans göstergelerine ilişkin değerler ve riskler belirlenecektir. İzleme ve değerlendirme sisteminin belirlenmesi sonrasında stratejik plan ile ilgili olarak gerekli kapsam tanımı ve format TÜSSİDE tarafından başkanlığımız proje ekibine aktarılacak ve en nihayetinde başkanlığımıza önümüzdeki yıllarda kılavuzluk yapacak temel kararları ve geleceğe odaklı eylemleri içeren stratejik plan oluşturulacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.