Giresun

Fındıkta rekolte tespit çalışmaları

12:53 24 Haziran 2016
Fındıkta rekolte tespit çalışmaları

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammed Angın, tahmin fındık rekoltesiyle ilgili müdürlük olarak açıklama yapmayacaklarını, raporu bakanlığa göndereceklerini söyledi.

Angın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkla ilgili kurum ve kuruluşlarca oluşturulan komisyonun bu hafta tahmini fındık rekoltesinin tespiti için çalışmalara başladığını belirtti.

Komisyonun halen il geneldeki bahçelerde saha çalışmalarını devam ettirdiğini kaydeden Angın, "Komisyon üyeleri sahil, orta ve yüksek kesimlerde bulunan belirli bahçelerde tespit çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların gelecek pazartesi tamamlanmasını planlıyoruz." dedi.

Angın, arazi çalışmalarının tamamlanmasının ardından komisyonun ortaya çıkan verileri toplayarak 2016 ürünü tahmini fındık rekoltesini belirleyeceğini dile getirerek, "Müdürlük olarak bu yıl rekolte açıklaması yapmayacağız. Komisyonumuz tarafından hazırlanacak 2016 ürünü tahmini fındık rekolte raporu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilecek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.