Giresun

Fındık fiyatı haftaya düşüşle başladı

14:02 26 Eylül 2016
Fındık fiyatı haftaya düşüşle başladı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, yeni haftaya fındık fiyatının 13,50 liradan başladığını söyledi.

Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir 15 lira bandında durağan süreç izleyen fındık fiyatının, yeni haftaya 1,5 liralık düşüşle başladığını belirterek, bugün pazarda bir kilogram fındığın 13,50 liradan işlem gördüğünü belirtti.

Serbest piyasada fındık fiyatının 15 lira seviyesine çıkmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini, piyasada baskı oluşturularak rakamın aşağılara çekilmesine çalışıldığını savunan Karan, şöyle devam etti:

"Şu anda pazara fındık inişi neredeyse yok gibi. Buna rağmen fiyat düşüyor. Biz bunu bazı çevrelerin piyasa ve fiyat üzerinde baskı oluşturmak istemesine bağlıyoruz. Bazı çevreler fiyatı aşağıya çekerek kamuoyunda panik oluşturma ve ürün inişini hızlandırmanın hesaplarını yapıyor ama başaramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar üreticimiz bu oyuna gelmeyecektir."

Karan, fındık üreticilerinden pazara ürün getirmemelerini ve direnmelerini isteyerek, "Şu anda avantajlı kesim üreticimiz. Onların tavırları fiyatın seyrini belirleyecek. Üreticilerimize çağrımız pazara fındık getirmemeleri yönünde. Direndikleri zaman fiyat üzerinde baskı oluşturmak isteyenlerin oyunları boşa çıkacak ve kendileri kazanacaktır. Göreceklerdir ki pazardaki fiyat onların beklentileri ve istekleri doğrultusunda oluşacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.