Giresun

Hocalı katliamının 25. yılı

12:13 26 Şubat 2017
Hocalı katliamının 25. yılı

Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abbas Karaağaçlı, Hocalı katliamının 25'inci yıl dönümünde, yaşananların istenilen düzeyde dünyaya duyurulamadığını ve kamuoyuna anlatılmasında yetersiz kalındığını söyledi.

Karaağaçlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenilerin Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı kentinde 1992'de yaptığı katliamda 83'ü çocuk ve 106'sı kadın olmak toplam 613 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybettiğini anımsattı.

Ermeni çetelerince gerçekleştirilen katliamın son çeyrek yüzyılın en büyük insanlık dışı olayları arasında yeraldığına işaret eden Abbas Karaağaçlı, aradan geçen zamana rağmen acılarının halen devam ettiğini belirtti.

Hocalı katliamına dünyanın bir çok kesiminin duyarsız kaldığına işaret eden Karaağaçlı, yeterli düzeyde katliamın anlatılamamasının da bunda etkili olduğunu vurgulayarak, "Hocalı'da yaşananlar istenilen düzeyde dünyada duyurulamadı. Her ne kadar sempozyumlar, kongrelerle bunun üzerinde durulduysa da dünya kamuoyunda anlatılmakta yetersiz kalındı. Oysa ki 1992 yılının 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece, Ermeni çeteleri son çeyrek yüzyılın en büyük insanlık dışı olaylarından birisine imza atmıştır Hocalı'da. O gece tespitlere göre 83'ü çocuk, 106'sı kadın 613 Azeri vatandaşı vahşice katledilmiş, yüzlercesi yaralanmış ve esir alınmıştır." diye konuştu.

Ermenilerin her yıl 24 Nisan'da 1915 olaylarını "soykırım" olarak iddia ederek gündeme getirdiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Karaağaçlı, "Bu hususta Ermeni diasporası kamuoyunda çok çalışmakta. Hocalı'da yaşananlardan dünyanın büyük kesiminin haberi yok. Bizim bu konuda yetersiz kaldığımızın bir göstergesidir. Nihayetinde orada ölen, işkenceye tabi tutulanlar Azeri Türkleridir. Müslümandırlar, bizim soydaşlarımızdır. Mutlaka Hocalı'da yaşananlar dünyaya en iyi şekilde anlatılmalı" dedi.

Karaağaçlı, Ermenilerin işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'dan da en kısa zamanda çekilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.