Giresun

Giresun'a yeni hastane inşaatı başladı

17:22 28 Şubat 2017
Giresun'a yeni hastane inşaatı başladı

Kentteki eski SEKA arazisi üzerine yapımı planlanan Giresun Kale 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi için inşaat çalışmaları başladı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Karahan'ın inşaat sahasında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldığını belirtildi.

Karahan'ın kente yapılan önemli yatırımlardan birinin de 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğuna dikkati çektiği belirtilen açıklamada, bu yatırımın hizmete dönüşmesiyle Giresun ve çevresinin önemli bir sağlık kompleksine daha kavuşmuş olacağını ifade ettiği belirtildi.

Sözleşme bedeli 95 milyon lira olan hastanenin 6 Şubat 2019 tarihinde kadar bitirilmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, "Aksu Mahallesinde inşaatın yapılacak hastanede bina içerisinde 28 otopark, bina dışarısında 836 otopark ve 46 engelli otoparkı olmak üzere toplam 910 adet otopark bulunmaktadır. Y, T ve P şeklinde 3 blok halinde 14 adet binadan oluşmaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Hastanede kreş, 4 adet günlük operasyon odası, 16 adet ameliyathane, nükleer tıp, patoloji, radyoloji, sezaryen odası, merkezi sterilizasyon, eczane, kardiyoloji, çeşitli laboratuvarlar, çocuk, acil, 43 yataklı medikal sığınak, 72 tek kişilik ve 80 adet çift kişilik oda bulunmakta.

Palyatif bakım yatak sayısı 27, yanık yatak sayısı 4 ve mahkum servisi yatak sayısı 5, erişkin 1-2 ve 3'üncü basamak yoğun bakım yatak sayısı 72, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 27 olup toplamda 99 yoğun bakım yatak sayısı vardır. Anjiyo salonu 2’dir. Poliklinik oda sayısı toplam 145’tir. Kemoterapi polikliniği, nükleer tıp polikliniği ve diyaliz polikliniği ile diğer poliklinikler de mevcuttur."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.