Giresun

18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri başlıyor

13:09 08 Mayıs 2017
18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri başlıyor

Bulancak Sanat Tiyatrosunca (BST) geleneksel hale getirilen Mürsel Gülmez Tiyatro Günlerinin 18'incisi gerçekleştirilecek.

BST Genel Sanat Yönetmeni ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, tiyatro ve kültür kenti olan Bulancak'ta 30 yıldır perdelerini kapatmayan BST'nin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Tiyatroyu yaşatmak için tüm enerjilerini kullandıklarını ifade eden Alkan, festival süresince katkıları olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Alkan, festival programı hakkında şu bilgileri verdi:

"Festivalimiz 15 Mayıs Pazartesi saat 20.00'de Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği 'Üç Tenör' adlı oyun ile başlayacak. 16 Mayıs Salı günü saat 13.00'te Cezaevi mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na festival yürüyüşü ve sokak tiyatrosu yapılacak. Aynı gün saat 20.00'de Azerbaycan/Mingeçir Devlet Dram Tiyatrosu tarafından 'Bir Aşkın Neticesi' adlı oyun sahnelenecek. 17 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de Moskova Perova Dram Tiyatrosu tarafından 'Özgür Çift' adlı oyun sahnelenecek.

18 Mayıs Perşembe günü BST'nin 25 yıl önce oynadığı 'Özgürlüğün Bedeli' adlı oyunun oyuncularına ödül töreni ve Tiyatro Siyah Beyaz'ın sahneye koyduğu 'Bir Delinin Hatıra Defteri' sahnelenecek. 19 Mayıs Cuma günü saat 15.00'te BST 'Uysal Yurttaş Projesi', saat 20.00'de Erzurum Medya Sanat Evi 'Gece Boyunca' adlı oyun sahneleyecek. 20 -21 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri Bursa Devlet Tiyatrosu'nun 'Karıncalar' adlı oyunuyla festival son bulacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.