Giresun

Bu yaz okulunun kantincisi yok

12:52 22 Haziran 2017
Bu yaz okulunun kantincisi yok

Giresun'un Bulancak ilçesindeki açılan yaz okulunda öğrenciler, kantinden aldıkları ürünlerin parasını kasaya kendileri koyuyor.

Bulancak Cumhuriyet İlkokulunda Bulancak Ab-ı Hayat Derneğince açılan ve 130 öğrencinin katıldığı yaz okulunda uygulanan "Kantinci Benim Projesi" ile öğrencilere dürüstlük aşılanması amaçlanıyor. Görevli personelin bulunmadığı açık büfeden istedikleri ürünü alan öğrenciler, fiyat listesine göre ücreti kasaya kendileri bırakıyor.

Dernek Başkanı Ahmet Murat Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklara dürüstlüğün, iyiliğin hep teorik olarak anlatıldığına dikkati çekti.

Yaz okulundaki kantinde ise bu durumu pratiğe çevirdiklerini ifade eden Yücel, "Burada çocuklarımız uygulamalı olarak doğruluk ve dürüstlüğü öğreniyor. Bu projenin çocuklarımız için çok yararlı olacağına inanıyoruz." dedi.

Derneğin yaz okullarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Yüksel Abanuz ise projenin çocuklara dürüstlüğü anlatmak adına uygulamalı bir etkinlik olduğunu söyledi.

Yaz okulunda kantin görevlisi bulundurmaktan vazgeçtiklerini anlatan Abanuz, "Çocuklarımız kantinden istediği alışverişi yaparak ücretini kasaya kendileri bırakıyor. Her ürünün ücreti üzerinde yazıyor. Çocuklarımız dürüst bir şekilde yaptıkları alışverişin ücretlerini bırakıyor." diye konuştu.

Abanuz, proje kapsamında hazırladıkları bilgilendirme broşürlerini kantinin görünür yerlerine astıklarını belirterek, "Mesela, 'İnsana kalabilecek en önemli miras, dürüstlüktür', 'Biliyor musunuz? Allah bizi her an izliyor' içerikli görsellerimizi uygun yerlere asarak çocuklarımız bilgilendirdik. Yine sınıflarımızda dürüstlük ve bu proje hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirme yapıyor." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.