Giresun

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

15:38 02 Kasım 2017
Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada fındık fiyatının 9 ila 9,5 lira arasında işlem gördüğünü bildirdi.

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun kalite için 10,50 lira fiyat uygulayan TMO'nun alımlarına devam ettiğini belirtti.

Pazarda Giresun kalite fındığının 9 ila 9,5 lira arasında işlem gördüğünü, çiftçi temsilcileri olarak TMO'nun uyguladığı alım fiyatının altındaki rakamları asla kabul etmediklerini kaydeden Karan, "Serbest piyasada fındık fiyatları halen TMO'nun alım rakamının altında. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Fındık fiyatı yerinde sayıyor, kaybeden yine üretici olmakta." ifadelerine yer verdi.

Son iki aylık dönemde mevcut rekoltenin önemli bir kısmının pazara indiğini ve işlem gördüğünü aktaran Karan, şunları kaydetti:

"Bu süre zarfında TMO yaklaşık 110 bin ton alım yaparken 66 bin ton iç fındık (132 bin ton kabuklu) ihraç edildi. Ofisin alımı ve ihraç edilen fındık miktarının toplamı 242 bin ton. Yine iç pazarda ciddi miktarda fındık tüketimi söz konusu. İki ayı geride bıraktık ve tahmini rekoltenin önemli bir kısmı işlem görmüş durumda. 2018 ürünü hasat dönemine ise uzun zaman var. Bu hesaplardan yola çıkarsak mevcut rekoltenin piyasanın ihtiyacını karşılamayacağı ortada."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.