Giresun

Başkan Aksu'nun nüfus açıklaması

17:54 19 Aralık 2017
Başkan Aksu'nun nüfus açıklaması

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kentte yaşadığı halde nüfusu Giresun dışında bulunanlara yönelik yasal cezalar uygulayabileceklerini söyledi.

Başkan Aksu, makamında düzenlediği basın toplantısında, 10 binin üzerinde kişinin ikametinin başka yerde olduğu halde Giresun'da yaşadığı yönünde tespitlerinin olduğunu belirtti.

İnsanların yaşadıkları yerde ikamet etmeleri gerektiğine vurgu yapan Aksu, "Herkes yaşadığı yerde ikamet etmeli. İkametleri başka yerde ama Giresun'da yaşayanlar hizmet istiyor. Bunlar doğru şeyler değil. Kim nerede yaşıyorsa ikameti de orada olmalı." diye konuştu.

Bazı belediyelerin çeşitli vaatlerle kentlerinin nüfuslarını artırmaya çalıştıklarını, bunları da doğru bulmadıklarını ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

"Belediyenin tüm imkanlarını kullanıp 365 gün bu şehirde yaşayan birinin, hangi gerekçeyle olursa olsun ikametgahını yaşamadığı bir yere alması hem hukuki, hem de ahlaki değildir. Biz Giresun’da yaşamayanların ikametgahını istemiyoruz. Giresun’da yaşayan gerçek nüfusu istiyoruz. Bu konuda hassas olan tüm hemşehrilerime özellikle teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.