Giresun

Giresun'da ormancılık faaliyetleri 12 aya yayılacak

16:10 28 Aralık 2017
Giresun'da ormancılık faaliyetleri 12 aya yayılacak

Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, sorumluluk sahalarında altı ay süreyle gerçekleştirilen iş yoğunluğunu yılın tümüne yaymak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Özkaya, bölge müdürlüğü bahçesinde araç parkına yeni katılan iş makineleri ve araçların tanıtımı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ormancılık faaliyetlerini daha etkin, verimli ve yerinde, hem kamunun, hem de vatandaşların yılın tamamında yararlanacağı şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Sorumluluk alanlarındaki coğrafi konum, iklim şartları, yağış ve benzeri şartlar nedeniyle her yıl 15 Mayıs'ta çalışma sezonunu başlattıklarını ifade eden Özkaya, "Ekim veya kasım aylarında ise bitiriyoruz. Bu dönemde de çok yoğun çalışıyoruz." dedi.

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü parkındaki iş makinelerinin çalışma zamanı bakımından 28 Orman Bölge Müdürlüğü arasında son sıralarda yer aldığına işaret eden Özkaya, bu durumu düzeltme adına yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti.

Özkaya, devletin makinelerini verimli kullanmak zorunda olduklarını da ifade ederek, "Ormancılık faaliyetlerini 12 aya yayma, makinelerimizi daha verimli hale getirme gayreti içerisine girdik. Makineniz ne kadar çok çalışırsa milletimize, memleketimize daha fazla hizmet etmiş oluruz." diye konuştu.

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü olarak sorumluluk alanlarında başta yangın olmak üzere köylerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 10 yangın söndürme tankerleri aldıklarını dile getiren Özkaya, tankerleri belirlenen köylere hibe ettiklerini de sözlerine ekledi.

Tören sonunda yangın söndürme tankerleri hibe edilen köy muhtarına teslim edilirken, bir de yangın tatbikatı yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.