Giresun

Sağlık Sen'den döner sermaye protestosu

14:36 15 Ocak 2018
Sağlık Sen'den döner sermaye protestosu

Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Giresun Şubesi tarafından, döner sermaye yönetmeliği basın açıklamasıyla protesto edildi.

Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan şube başkanı Kerim Süral, döner sermaye kurum içinde dağıtımında ek ödeme yönetmenliğinden kaynaklanan pek çok adaletsizliklerin ortaya çıktığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın ek ödeme yönetmeliğinde gerekli düzenlemenin yapılmasını istediklerini aktaran Süral, şöyle konuştu:

"Hastaneler döner sermayelerini, 13 yıldır neredeyse hiç değişmeyen fiyatlandırmaya göre dağıtmakta. Diğer taraftan döner sermaye kazancının üzerine aşırı yük binmektedir. Bunlardan diğer kurumlarda personele genel bütçeden tek bordro ile ek ödeme verilirken, sağlık çalışanına sabit ödeme altında verilen ek ödeme maaş hükmünde olmasına rağmen döner sermayeye aşırı yük getirdiği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Hala artmayan ve sürekli yük getirilen ve tahakkuk miktarı bir türlü artmayan, aksine azalan döner sermaye kurum içinde dağıtımında da ek ödeme yönetmenliğinden kaynaklanan pek çok adaletsizlikleri ortaya çıkarmaktadır."






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.