Giresun

Zeytin Dalı Harekatı

11:44 08 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Afrin'deki askerlere destek olmak amacıyla Mehmetçik Vakfına yönelik nakdi bağış kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Süral, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin sınırlarında güvenliğini tesis etmesi gerektiğini, bu nedenle Afrin'e yönelik başlatılan harekatı desteklediklerini belirtti.

Mehmetçiğin, Afrin'de sadece PKK/PYD ile değil Çanakkale'de olduğu gibi 7 düvelle mücadele ettiğine dikkat çeken Süral, şunları kaydetti:

"PYD/PKK bir Truva atıdır, maşadır. Gerçek anlamda ülkemizle hem siyasi, hem ekonomik, hem de askeri alanda mücadele etmeyi göze alamayan emperyalist güçler çareyi terör örgütlerini destekleyerek ve kullanarak gerçekleştirmektedirler."

-"Mehmetçik Vakfına yönelik nakdi yardım kampanyası başlattık"

Süral, Türkiye'nin her yerinden Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek yağdığına işaret ederek, Türk halkı ile Mehmetçik arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunun bir kez daha tüm dünyaya gösterildiğini bildirdi.

TSK ve Afrin'deki askerlere destek olmak için Mehmetçik Vakfına yönelik nakdi yardım kampanyası başlattıklarını vurgulayan Süral, "TSK'nın silah envanterinin güçlendirilmesi, yerli silah sanayimizin de gelişmesine katkı sunmak hedefiyle yola çıkarak, Mehmetçik Vakfına yönelik nakdi yardım kampanyası başlattık." ifadesini kullandı.

Süral, kendilerinin kampanya çerçevesinde ilk bağışı vakfın hesabına yatırdıklarını bildirdi.

Toplumun her kesiminden kampanyaya katılım olmasını istediklerini aktaran Süral, "Kampanya yanlış anlaşılmasın. Devletimizi, silahlı kuvvetlerimizi kimse güçsüz sanılmasın. Türkiye, çok güçlü bir devlet ve bölgesinde söz sahibidir. Gayemiz askerimize, halkımıza moral vermek, terör örgütüne destek sağlayan sözde müttefiklerimize ise karşı onurlu bir duruş göstermektir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.