Giresun

Giresun'a özgü hediyelik eşya tasarım yarışması

14:42 10 Nisan 2018
Giresun'a özgü hediyelik eşya tasarım yarışması

Giresun Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce kente özgü hediyelik eşya ürün tasarım yarışması düzenlendi.

Yarışmada sivil toplum örgütleri ve kurumları temsil eden kişilerden oluşan jüri, Giresun ile özdeşleşmiş temalarla ortaya çıkarılan ürünleri değerlendirdi.

HEM Müdürü Harun Karabürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, dördüncü kez yaptıkları yarışmada 160 ürünün yer aldığını söyledi.

Kente özgü hediyelik eşya ürün çeşitliliğini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Karabürk, "Her şehrin kendine özgü hediyelik eşyaları var, bizim de var. Bir nevi inovasyon çalışması yapmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak, ilimize gelenlerin farklı ürünler bulmasını sağlamak amacıyla bu çalışmayı yaptık." dedi.

Karabürk, genelde Giresun'a özgü tarımsal ürünlerin ön palana çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün itibariyle fındık, kiraz, mısır gibi yöreye özgü dokumaların da yer aldığı ürünler mevcut. Takı tasarımları, ev eşyaları, peştamallı ürünler, cam tasarımlar var. Bunların hepsi de yeni tasarımlar. Yarışmada ürünü görüp beğenip sipariş veren arkadaşlar oldu. Takılardan, kitap ayraçlarından bir takım siparişler aldık."

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner ise bir çok ürünü turizmle buluşturma adına güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, "Hem yöresel hem de uluslararası manada kaliteli ve görsel olarak etkileyici el sanatı ürünler yapılmış. Turizmde yöreler ikonlarıyla, sembolleriyle tanınıyor. Bu yarışmada da birçok üründe kirazın, fındığın, yaylaların sembolize edildiği hediyelik eşyaları gördük." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.