Giresun

Hemşireler Haftası

10:53 13 Mayıs 2018
Hemşireler Haftası

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, " Hemşireler, sağlıkta dönüşümün kahramanlarından olmalarına karşın, hak ettikleri değeri görmemekte, sorunlarının çözümüne yönelik kalıcı adımlar atılmamaktadır." dedi.

Süral, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıkta dönüşümün birinci aşamasında, vatandaşların yıllık sağlık hizmetlerine ulaşımı ile memnuniyet oranının arttığını, bu başarının sağlanmasında en büyük payın hemşirelere ait olduğunu belirtti.

Hemşirelerin, sağlıkta dönüşümün kahramanlarından olmalarına karşın, hak ettikleri değeri göremediklerini savunan Süral, "Sorunlarının çözümüne yönelik kalıcı adımlar atılmamaktadır. Sağlık hizmetine ulaşımın ve memnuniyetin artmasına karşılık başta hemşireler olmak üzere, sağlık çalışanlarının toplam sayısında aynı oranda bir artış yaşanmamıştır." diye konuştu.

Hemşirelere mesleği ile örtüşmeyen görevler verilmesini ve yine yeni istihdamların oluşturulmasını istediklerini aktaran Süral, şöyle konuştu:

"14 yılda 3 kat artan sağlık hizmeti varken, istihdam 1 kat bile artmayan sağlık çalışanları yoğun iş yükünün altında tükenmiştir. Gerekli istihdamlar yapılarak, başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarının yükü azaltılmalıdır."

Süral, Sağlık-Sen olarak yıllardır, kamuda sözleşmeli istihdamın yanlışlığına dikkat çektiklerini vurgulayarak, "Farklı türdeki istihdamlar, çalışma barışını bozmakta, başta aile bütünlüğü olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Yüz binlerce taşerona verilen kadro, sayıları çok az olan vekil ebe ve hemşirelere de verilmelidir. Bütün hemşire arkadaşlarımızın Hemşireler Günü ve Haftasını kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, yüzlerin güldüğü, herkesin işini severek yaptığı günler diliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.