Giresun

Giresun'da örtü altı sebze yetiştiriciliği gelişiyor

11:03 18 Haziran 2018
Giresun'da örtü altı sebze yetiştiriciliği gelişiyor

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, bölgede örtü altı sebze yetiştiriciliğinin gelişimi amacıyla desteklemelerin devam ettiğini bildirdi.

Angın, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlük tarafından yürütülen ve Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi" kapsamında seracılığı geliştirmek amacıyla çiftçilere yönelik faaliyetlerin sürdüğünü belirtti.

Yıl içerisinde toplam 75 adet seranın çiftçilere dağıtıldığını aktaran Angın, proje için 600 bin lira kaynak kullanıldığını vurguladı.

Dağıtımı yapılan seralarda ağırlıklı olarak domates, hıyar, biber ve patlıcan yetiştiriciliğinin yapılmasının planlandığını ifade eden Angın, şunları kaydetti:

"Sertifikalı ve yüksek verimli sebze fidelerinin dikimleri, İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarının gözetiminde ve seraların kurulumunu takiben hemen yapılmıştır. Seralarda yılda 70 ton domates, 30 ton hıyar, 7 ton patlıcan ve 2,5 ton biber hasadı yapılması hedeflenmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.