Giresun

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

11:16 01 Temmuz 2018
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Sarıfakıoğulları, mesajında, 1 Temmuz 1926 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yürürlüğe giren "Kabotaj Kanunu" ile daha önce yabancılara verilmiş denizcilik haklarının, Türk denizcileri ve denizcilik sektörüne geçtiğini belirtti.

Gelişen denizcilik sektörünün dünyada kendini ispatladığını ve ülkemiz vatandaşlarına verilen bu hak ile milli ekonomiye önemli katkılar sağlandığına işaret eden Sarıfakıoğulları, şunları aktardı:

"Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin ve birçok ilçesi deniz kıyısında sıralanmış olan Giresunlu hemşehrilerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Yaz mevsiminde olmamız ve deniz mevsiminin açılmış olması nedeniyle vatandaşlarımızın, dalgalı ve olumsuz hava şartlarının olduğu zamanlarda, yasak alanlarda denize girmemeleri, yapılan uyarılara dikkat etmeleri ve boğulma riskine karşı kolayca yardım alınabilecek alanlarda denize girmeye özen göstermeleri de halkımızdan istirhamımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın, denize emek ve gönül veren Giresunlu denizcilerimizin ve balıkçılarımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlarken, hayatlarını denizde kaybeden şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.