Giresun

Yeşilgiresun Belediyespor Kulüp Başkanı Aksu:

17:32 26 Temmuz 2018
Yeşilgiresun Belediyespor Kulüp Başkanı Aksu:

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nden çekildiğini açıklayan Yeşilgiresun Belediyespor'un kulüp başkanı Kerim Aksu,"Bu ekonomik şartlarla Anadolu kulüplerinin ayakta kalması mümkün değil. Bunun canlı örneklerini liglerden çekildiklerini açıklayan kulüplerden görüyoruz." dedi.

Aksu, bir okulun spor salonunda Yeşilgiresun Belediyespor, Kindersport ve Ferrero iş birliğiyle gerçekleştirilen basketbol yaz kampının açılışında yaptığı konuşmada, önümüzdeki sezon lige katılmama kararı aldıklarını anımsattı.

Kulübün içerisinde bulunduğu mali sorunların çekilme kararlarına neden olduğunu vurgulayan Aksu,"Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'de çok ciddi bütçeli takımlar var. Onların arasında bir milyon avro kaynağı olan bir Yeşilgiresun Belediyespor'un başarılı olması çok zordu. Giresun'un ekonomik şartları da ortada. Yalnız kaldık. Bu şehrin takımıydı. Böyle olmalıydı. O ligde bu şekilde bizim oynamamız mümkün değildi. Ekonomik durumumuz Türkiye Basketbol 1. Lig için de yeterli değildi, o nedenle çekildik." diye konuştu.

Sadece kendilerinin değil, Anadolu kulüplerinin de ciddi ekonomik sıkıntılar çektiğini, bir bir liglerden çekilme haberlerinin geldiğine işaret eden Aksu, "Federasyon olaya biraz daha iyi bakmalı. Türkiye'nin ekonomik koşullarını daha iyi değerlendirmesi lazım. Bu ekonomik şartlarla Anadolu kulüplerinin ayakta kalması mümkün değil. Bunun canlı örneklerini liglerden çekildiklerini açıklayan kulüplerden görüyoruz." ifadesini kullandı.

Yeşilgiresun Belediyespor olarak alt yapıya önem verdiklerini, hedeflerinin milli takıma oyuncu kazandırmak olduğunu ifade eden Aksu, bu doğrultuda Kindersport ve Ferrero iş birliğiyle 3 Ağustos tarihine kadar sürecek yaz basketbol kampı organize ettiklerini söyledi.

Aksu, Giresun'un bir basketbol şehri olma hayalinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, "Yeni sporcular çıkması hedefimiz. Çocuklarımıza gelecek ve umut olmaya devam edeceğiz. Çok iyi oyuncularımız çıkacaktır. Bu yaşlarda bu çocukları teşvik edebilirsek milli takıma oyuncu kazandırabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Ferrero Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın ise yaz okuluna Kindersports aracılığıyla destek olduklarını ifade ederek,"Amacımız Ferrero'nun 'Üret, Yarat, Paylaş' felsefesi doğrultusunda, değerli tarım uygulamalarının yanı sıra sosyal projelerde bölgenin gelişimine katkı sağlamak. Giresun Belediyesi ile yeni projelerde, kültürel, sanatsal, sportif ve ekonomik alanlarda işbirliğimiz devam edecek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.