Giresun

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan:

12:13 02 Eylül 2018 3 Yorum Var
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2018 ürünü fındık fiyatının üreticinin tavrına göre şekilleneceğini bildirdi.

Kara, yaptığı açıklamada, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli'nin fındık konusunda yaptığı açıklamaların piyasayı olumlu yönde etkilediğini, söylemlerinden dolayı kendisine teşekkür ettiğini belirtti.

Bu sezon fındık fiyatının 15 liranın altında olmaması gerektiğinin herkes tarafından dile getirildiğine işaret eden Karan, üreticilerden bu söylemleri dikkate almalarını istedi.

Fındık fiyatının üreticinin tavrına göre şekilleneceğine dikkat çeken Karan, açıklamasında, "Üreticimiz sabırlı olmalı. Bu sezon fındık fiyatını üreticimizin tavrı belirleyecek. Ürününe sahip çıkmalı ve ona göre hareket etmeli." ifadesini kullandı.

Karan, Türk halkını fındık tüketmeye davet ederek, şunları kaydetti:

"Yıllardır söylediğimiz gibi dünyada ne fındık dikim alanları genişliyor ne de üretim artıyor. Dünyada fındıkta tek söz sahibi var, o da Türkiye. Artık bu yalan ve masallara karnımız tok. Ne Gürcistan'da, ne Azerbaycan'da, ne İtalya'da, ne de ABD'de fındık üretimi artmıyor. Aksine üretimde düşüş yaşanıyor. Üretim de bizde, kalite de bizde. Yerli mi yerli tarım ürünü. ABD'nin bademi varsa bizim de fındığımız var. Bu vesileyle Türk milletinin yerli tarım ürünü fındık tüketmeye davet ediyoruz. Bizim fındığımız da fıstığımız da bize yeter."

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • eyüp çakır 5 yıl önce Şikayet Et
    80 milyonluk ülkenin tek milli ürününü bir İtalyan firmasının eline bırakan yetkililer utansın.Rekolte geçen yılın dörtte biri .Maliyetler her geçen gün artıyor.Fındık fiyatına gelince herkes sus pus.Allah üreticinin yardımcısı olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ömer Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Nurettin Karanin kendi hayal dünyasından çıkmaya davet ediyorum. 30 dönüm tarlamiz var iki senedir babam bana bıraktı ben bakım yapıp topluyorum ayrıca fabrikada işçi olarak calisiyorum. İki senedir zarar ediyorum maasimdan fındığa bakım yapiorum . Yurt dışında fındık üretimi masraflar düşük ve makineyle toplanıyor. Bu ... Üniversiteler neye yarar yıllardır biz bı makina yapamamisiz. Adamlar neler yapmış. Alın bakın bu linke https://youtu.be/lqMMLFzDunA
    Cevapla
  • ALİ AY 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu tmo bir türlü anlamıyor bizim taleplerimizi bir an önce fındık fiyatını aciklasin artuk yeter bizimle alay etmesin TMO
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.