Giresun

Felçli babasını kutsal topraklarla buluşturdu

11:20 19 Eylül 2018
Felçli babasını kutsal topraklarla buluşturdu

Giresunlu Ali Öztürk, 9 yıl önce yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından gittiği kutsal topraklarda, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kısmi felçli olan babasını tekerlekli sandalyeyle taşıyarak hac vazifesini yerine getirmesini sağladı.

Öztürk, babası Mustafa Öztürk (77) ile hacca gidebilmek için 2009'da Müftülüğe başvurdu. Başvuruları bu yıl kabul edilen baba oğul, gittikleri kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirerek 8 Eylül'de hacı olarak yurda döndü.

Kısmi felçli olan ve yürümekte güçlük çeken Mustafa Öztürk, hac boyunca tekerlekli sandalyeyle kendisini taşıyan ve ihtiyaçlarıyla ilgilenen oğlu sayesinde hacı olmanın mutluluğunu yaşadı.

Ali Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 1994 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle sol tarafının kısmi felçli olduğunu söyledi.

Babasının hareketlerinin kısıtlı olduğunu belirten Öztürk, bu nedenle babasının hac vazifesini tek başına gerçekleştirecek durumda olmadığını anlattı.

Öztürk, hacca gitmenin kendilerine bu yıl nasip olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yüce Rabbimiz önce dünya hayatında kendisine ibadet etmemizi emretmektedir, ondan sonraki cümlesi ise 'Ana ve babana itaat et, ona karşı evlatlık vazifeni en güzel şekilde yap' buyurmaktadır. Babamın hac görevlerini tekerlekli sandalyeyle yerine getirdik. Kabe'yi tavaf, Arafat'a çıkış, şeytan taşlama. Tekerlekli sandalye ile hepsini gerçekleştirdik."

Babasının hac vazifesini yerine getirmesini sağladığı için mutlu olduğunu vurgulayan Öztürk, "Babam tekerlekli sandalyede de olsa kutsal topraklarla buluşmasının mutluluğunu yaşıyor, bu benim için başka bir şey. Bence herkes hacca tek başına gidemeyecek kişilere yardım etmeli." diye konuştu.

Öztürk, babasıyla hac ibadetini yerine getirmenin çok güzel bir duygu olduğuna işaret ederek, "Dünyaya gelmene, öğrenim görmene vesile olan, gece gündüz bizim için uykusuz kalan babam için şu an dua ediyoruz. Babamla beraber kutsal topraklarda olmak bambaşka bir duygu." ifadelerini kulandı.

Mustafa Öztürk ise, oğlu sayesinde rahatlıkla hacca gidip geldiğini söyledi.

Oğlu ile hacda her yere tekerlekli sandalye ile gittiğini anlatan Mustafa Öztürk, "Sağlığım elvermiyor, tekerlekli sandalye olmadan olmazdı. Oğlum olmasa hacca gidemezdim. Hac vazifemi yerine getirmemi oğluma borçluyum. Yemekhaneye, yatak odasına, tavafa her yere tekerlekli sandalye ile gittim, yürüyemiyorum." diye konuştu.

Öztürk, hacda yaşanan manevi duyguların anlatılamayacağına dikkati çekerek, "Orada her şeyi unutuyorsun, manevi duygular çok yoğunluk kazanıyor. Orada insan huşu buluyor, Allah'tan başka hiçbir şeyi düşünmüyorsun. Bence herkes hacca gitmeli." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.