Giresun

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

14:37 10 Kasım 2018
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yılı dolayısıyla Giresun'un Görele ve Doğankent ilçelerinde tören düzenlendi.

Görele Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, siren sesiyle beraber bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde devam eden programda, Atatürk’ün hayatı sinevizyon gösterimi ile sunulurken, Görele İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Programa Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, siyasi partilerin ilçe başkanları, diğer daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Doğankent

Doğankent'te Hükümet Konağı bahçesindeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

Doğankent Anadolu Çok Programlı Lisesinde devam edilen törende Atatürk'ten özlü sözler anlatıldı. İlçe genelinden şiir, resim ve sportif faaliyetlerde dereye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Programa Doğankent Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Başçavuş Tuncay Doğancı, Emniyet Amiri Nurşani İlter ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.