Giresun

Giresun'un trafik sorununa çözüm isteği

11:27 24 Aralık 2018
Giresun'un trafik sorununa çözüm isteği

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Karadeniz Sahil Yolu Giresun kent ana giriş çıkışındaki trafik sorununun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istediklerini bildirdi.

Kara, yaptığı açıklamada, Hacı Miktad Mahallesi'nde bulunan ana giriş çıkışında yaşanan araç yoğunluğu nedeniyle Giresun şehir trafiğinin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Karadeniz Sahil Yolu Giresun Şehiriçi Geçişi'ni yılda on binlerce aracın kullandığına işaret eden Kara, açıklamasında, "Bu araçların birçoğunun da Giresun şehir merkezinden çıkış yaparak şehrin doğu batı aksamlarındaki yerleşim yerlerine ulaşan araçlar olduğu gözlemlenmektedir. Şehrin önemli yaşam bölgelerinden birisi olan Hükümet Konağı yerleşkesine karayolları ağındaki yoldan girişin olmaması. Giresun merkez giriş noktasını doğu tarafından transit gelen araçlar için tercih edilir yapmaktadır. Bu da yoğunluğun aşırı derecede artmasına sebebiyet vermektedir." ifadelerine ver verdi.

Trafik sorununun ivedilikle çözümüne yönelik çalışmaların yapılmasını istediklerini aktaran Kara, şunları kaydetti:

"Giresun trafiği içinden çıkılamaz ve yaşanılamaz noktaya gelmiştir. Bu sorunun çözümü birbirini kesen yollar ve girişlerde özellikle karayolları geçişi ile oluşan yoğunluğu bypass ederek şehir içine giriş çıkış yapan araçlar ile transit geçiş yapan araçları birbirinden ayırmaktır. Bu geçişi sağlayabilecek teknik şartlarının oluşması için kamulaştırma dahil bütün girişimlerin gözden geçirilerek bahsi geçen bölgede ivedilikle iyileştirme yapılması ve sorunun çözüme kavuşturulmalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.