Umreye gitmek için yaya olarak yola çıkan İbrahim: İlahi aşk ağır bastı
Giresun'un Bulancak ilçesinde seyyar pilav satarak geçimini sağlayan İbrahim Çakır (31), umre ibadetini yerine getirmek için yürüyerek çıktığı yolculuğun 6'ncı gününde Bingöl'e vardı.
Bulancak ilçesinde yaşayan ve seyyar pilav satarak geçiminin sağlayan İbrahim Çakır, imkansızlıklar nedeniyle hayalini kurduğu umreye gitmek için 2 Şubat'ta yola çıktı.
Çakır, bazı tehlikeli ve dağlık bölgelerde güvenlik nedeniyle zaman zaman otostopla ilerlemeyi tercih etti.
Çakır, 6'ncı günde Bingöl'e gelerek mola verdi.
Mahalle muhtarı başlattı: Vatandaşlar ücretsiz sebze ve meyve alıyor
Niğde'de kaza sonrası 2 kişiyi öldüren zanlı: Pişman değilim, onur duyuyorum
Muğla'da çarşaf giydirilmiş domuz görseli paylaşmıştı! Diyetisyen hakkında yeni gelişme
78 yıldır tek bacakla yaşıyor! Mehmet amcanın yaşam azmi ders verdi

"YÜRÜYEREK DE OLSA MEKKE'YE ULAŞACAĞIM"
Uzun yıllardır umreye gitme hayali kurduğunu ancak borçları ve sağlık sorunları nedeniyle bunu ertelemek zorunda kaldığı belirtilen Çakır, karar alma sürecini şöyle anlattı:
"Berat Kandili günü dini inançlarım gereğince istihareye yattım. Benim yola çıkmam gerektiğini düşündüm. 'Artık yeter' dedim. İlahi aşk biraz ağır bastı. Yıllardır umreye gitmek için para biriktirdim ama sağlık sorunları ve borçlar nedeniyle olmadı. Doğankent, Bayburt, Erzurum ve Bingöl'e gelirken bazı dağlık alanlarda yabani hayvan riski olduğu için otostop çekmek zorunda kaldım. Buna rağmen insanların ilgisi ve desteği beni çok mutlu etti. Kimileri bunu fenomen olmak için yaptığımı söylüyor ama benim yolum umre yoludur, elimde pasaportum var. Allah nasip ederse yürüyerek de olsa Mekke'ye ulaşacağım."

YORUMLAR
5 Yorum Var