Gümüşhane

İlköğretim Haftası

09:49 28 Eylül 2015
İlköğretim Haftası

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çimen, mesajında, insanın gelişiminde en önemli etkenlerden birinin eğitim olduğunu belirterek, "İnsanlar, eğitim yoluyla sadece bilgi ve birikimlerini değil milli, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarır. Bu yüzden insan olmanın temel şartı, eğitimdir" ifadesini kullandı.

İyi bir insan, iyi bir vatandaş, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmenin ancak eğitimle mümkün olduğunu kaydeden Çimen, mesajını şöyle tamamladı:

"Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını, başta öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte yaşıyoruz. Aileden başlayan öğrenme sürecinin arından ilköğretim döneminde öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktardıkları bilgi ve birikim neticesinde önemli kazanımlar edinen çocuklarımızın, ülkemizi kalkınmış ülkeler seviyesine, milletimizin hayat standardını yükselterek çağdaş medeniyetler seviyesine getireceklerine inanıyoruz. Hiç şüphesiz eğitim, geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin altyapısıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ailelerine ve ülkelerine hayırlı birer evlat olma yolu, ancak iyi bir eğitimden ve öğrenimden geçer. Bu düşüncelerle 2015–2016 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle ilköğretim haftasını kutluyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.