Gümüşhane

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

10:42 11 Mart 2016
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, bağımsızlığın sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından milli marş olarak kabulünün 95. yıl dönümünü en kalbi duygularıyla kutladığını belirterek, “Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte yolumuzu aydınlatmaktadır” ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'nın düşman kuvvetlerinin bombardımanı altında her türlü yokluk içinde göğsünü vatanı için siper etmiş ecdadın kurtuluş mücadelesi olduğunu vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

"Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ebedileşmiştir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde ‘korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Bizler bu emsalsiz marşa sahip olmak için çok bedel ödedik, çok can verdik. Bu marş feda edilmiş bedenlerin, aşk ile şahadete koşan ruhların, savaş meydanında can veren çocukların arkasından yazılmış bir destandır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.