Gümüşhane

Gümüşhane'de uygulanacak modern pazar yeri projesi

14:53 25 Mart 2016
Gümüşhane'de uygulanacak modern pazar yeri projesi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kıbrıs Çarşısı'nda yapılacak olan modern pazar yeri için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çimen, beraberinde belediye yetkilileri ve yüklenici firma görevlileriyle çalışmaların sürdüğü alanda incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında ilk olarak sağlam olmayan zeminlerde kullanılan fore kazık sistemi kurulması için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Çimen, "Şehrimize kazandıracak olduğumuz modern pazar yeri projemizin ihalesini yaklaşık olarak 10 milyon lira bedelle ihale etmiştik. Ancak projemizin yapımına başlayamadık. Çeşitli sorunları vardı ve onları aştık. Son olarak burada bulunan 9 katlı binanın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaması için fore kazık sistemini uygulamaya karar verdik" dedi.

Bu çalışmanın yanı sıra hafriyat işlemlerinin de sürdürüldüğünü anlatan Çimen, "Burada 2 bin 450 metre mini, 235 metre fore kazık olmak üzere yaklaşık 40 kazık çakılacak. Hafriyat boşaltma işleri de hızla sürdürülecek ve Allah'ın izni ile modern pazar yeri projemize başlayarak şehrimize kazandıracağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.