Gümüşhane

Kutlu Doğum Haftası

12:45 14 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği, adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı bugünlerde Hazreti Muhammed'i doğru anlamanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Belediye Başkanı Çimen, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası'nı idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

"Peygamber Efendimiz bütün insanlığa kucak açan bir barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısıdır, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir" ifadesini kullanan Çimen, şunları kaydetti:

"Ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur aşılamanın yolu Peygamberimizin izinde, birlikte ve kardeşçe yaşamanın erdemini, bereketini ve ahlakını gönüllere nakşetmekten geçmektedir. İnsanlık tarihin en buhranlı günlerinin yaşandığı bu süreçte Peygamberimizin evrensel ve çağlar üstü mesajına duyulan ihtiyaç daha da artmıştır. Şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği, adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde, Peygamber Efendimizi doğru anlamak büyük önem taşımaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.