Gümüşhane

Yöresel figürlerden hediyelik eşya üretiyor

13:14 06 Haziran 2016
Yöresel figürlerden hediyelik eşya üretiyor

Gümüşhane'de KOSGEB desteğiyle seramik ve cam atölyesi kuran Fatime Savaşcan, hem Gümüşhane'ye özgü hediyelik eşya üretiyor hem de açılan kurslarda eğitim veriyor.

Savaşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl KOSGEB'ten aldığı destekle Yenimahalle Kazım Karabekir Caddesi'nde seramik ve cam atölyesi kurduğunu belirtti.

Atölyede cam boyama, seramikten süs eşyaları, füzyon, plaket tarzı çalışmalar yaptığını anlatan Savaşcan, hazırladıkları yöreye özgü hediyelik eşyalara vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.

Savaşcan, atölyede hem imalat hem de satış yaptığını ifade ederek, "İlimize özgü hediyelik eşya yaparak Gümüşhane'nin hediyelik eşya sektörünü geliştirmek için çaba gösteriyoruz. Atölyemizde çamurdan kuşburnu, camdan Gümüşhane elması, kaftan gibi hediyelik eşyalar yapıyoruz." dedi.

Hediyelik eşyalarda malzeme olarak cam, çamur ve seramik kullandığını dile getiren Savaşcan, şunları kaydetti:

"Çamuru alçı kalıbında şekillendirdikten sonra 950 derecede pişiriyoruz. Cam hediyelik eşyaları ise füzyon cam boyama şeklinde yapıyoruz. Seramik çalışmalarda ise seramiği döküm ve tornayla şekillendiriyoruz. Atık gazoz ve soda şişelerini füzyon kalıplarına koyarak 800 derecelik fırında pişirdikten sonra süs eşyası haline getiriyoruz. Amacımız bu şişelerin geri dönüşümünü sağmak. Artıklardan tekrar kullanılabilir süs ve ev eşyası yapıyoruz."

Savaşcan, Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve Kredi Yurtlar Kurumundaki üniversite öğrencilerine açılan kurslarda eğitim verdiğini de belirterek, kurs sonunda öğrencileriyle sergi açtıklarını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.