Gümüşhane

TGK Başkanı Kolaylı, gazetecilerle buluştu

19:18 14 Temmuz 2016
TGK Başkanı Kolaylı, gazetecilerle buluştu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Gümüşhane'de yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Nuri Kolaylı, beraberindeki TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ile Tarihi Özdenoğlu Konağı'na gelerek, burada buluştuğu yerel gazete sahipleri ve çalışanlarıyla ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Kolaylı, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane ziyaretleri sonrası Bayburt, Erzurum, Iğdır, Ardahan, Kars, Artvin, Rize'de ziyaretlerde bulunacaklarını ifade ederek, 15 Temmuz'da da Ağrı'da gazeteciler cemiyetlerinin başkanlarının katılımıyla Başkanlar Kurulu Toplantısı yapacaklarını ifade etti.

Ziyaretlerinde bölgenin sorunlarıyla ilgili notlar aldıklarını anlatan Kolaylı, "Her bölgenin sıkıntısı farklı. Örneğin Hakkari’de gazetecilik yapmak çok zor. Çok garip bir ikilem içerisinde ve çok zor durumdalar. Yol boyunca bölgenin sıkıntılarıyla ilgili notlarımızı aldık. İlanlar, basın kartlarıyla ilgili notlarımızı bir rapor haline getirip milletvekillerine, başbakana ve cumhurbaşkanına sunacağız. Her bölgenin ayrı sorunu var. Bu sorunları dinlemek ve masaya yatırmak için ziyaretlerimiz devam edecek." dedi.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü de ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, Kolaylı ve TGK temsilcilerinin ziyaretlerinin, Anadolu basınının sorunlarını önemsemeleri açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Anadolu basınının zor şartlarda görev yaptığına işaret eden Köprülü, Kolaylı'ya ilgisinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.